Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Απεργία νοσηλευτών, πολιτική και ο ελάχιστος εταιρικός φόρος στα πρωτοσέλιδα

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η σημερινή απεργία των νοσηλευτών ως αντίδραση σε πειθαρχική έρευνα εναντίον πέντε νοσηλευτών λόγω άρνησης εκτέλεσης καθηκόντων μετά από οδηγίες των συντεχνιών τους…

…η δέσμευση των G7 για προώθηση του καθορισμού ελάχιστου εταιρικού φόρου στο 15%, οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Βουλής καθώς και οι εργασίες που γίνονται από το κατοχικό καθεστώς στο Βαρώσι, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ταλαιπωρία ασθενών για συνδικαλιστικούς λόγους», γράφει για τη σημερινή 12ωρη απεργία των νοσηλευτών με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης να είναι ανοικτό, ως αντίδραση στην πειθαρχική έρευνα εις βάρος πέντε νοσηλευτών επειδή αρνήθηκαν να εκτελέσουν συγκεκριμένα καθήκοντα μετά από οδηγίες των συντεχνιών τους. Αλλού, γράφει πως το κατοχικό καθεστώς ανοίγει νέους χώρους στο Βαρώσι. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα πολλαπλά μηνύματα που έστειλε το αποτέλεσμα των Βουλευτικών Εκλογών.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανατροπή στην παγκόσμια φορολογική τάξη», γράφει πως η ομάδα των G7 δεσμεύτηκε για την επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα και για φορολόγηση των πολυεθνικών εκεί που δραστηριοποιούνται. Αλλού, γράφει πως ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για το σφαγείο της CYPRA καταθέτουν σήμερα Οδυσσέας Μιχαηλίδης και τέως διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου στην Ελεγκτική Υπηρεσία Ανδρέας Χασαπόπουλος. Σε άλλο του θέμα γράφει πως πονοκέφαλο για την επιδημιολογική ομάδα αποτελεί ο εμβολιασμός ανηλίκων αλλά και η ινδική μετάλλαξη.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Δυναμική για τον Νικόλα», γράφει στο κύριο του θέμα πως σήμερα το ΔΗΚΟ αποφασίζει σήμερα για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής και αναμένει κίνηση από το ΑΚΕΛ καθώς φαίνεται να δημιουργείται μια δυναμική για τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Αλλού, γράφει πως κατά το Σαββατοκύριακο έσφυζαν από ζωή οι παραλίες και τα ορεινά θέρετρα καθώς οι πολίτες βρήκαν ξεγνοιασιά μετά την πίεση του φετινού χειμώνα με τα αλλεπάλληλα lockdowns. Σε άλλο του θέμα γράφει πως παίρνουν στροφές τα έργα των κατοχικών αρχών στην Χρυσή Ακτή στο Βαρώσι.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Απεργούν οι νοσηλευτές διεκδικώντας τα αυτονόητα», γράφει στο κύριο της θέμα για τη 12ωρη σημερινή απεργία των νοσηλευτών, με τους εκπροσώπους τους να δηλώνουν πως οι μέθοδοι εκφοβισμού της συνδικαλιστικής δράσης θα πρέπει να κόβονται από ρίζας. Αλλού, γράφει πως δυνητικά είναι επικίνδυνη η περίοδος μετά τις χαλαρώσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού και πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί. Σε άλλο της θέμα γράφει πως συνεχίζονται οι εργασίες διάνοιξης στο Βαρώσι με το νέο κομμάτι στην παραλία της Χρυσής Ακτής να είναι σχεδόν έτοιμο.

 Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θωμάς Κεττένης
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Επιστολή Μπάιντεν και διεργασίες για την προεδρία της Βουλής στα πρωτοσέλιδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: