Ένας νεκρός 30χρονος και 60 νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο, την Παρασκευή

Ένας θάνατος, και 60 νέα κρούσματα κορωναϊού. Photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)
Ένας 30χρονος απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 372, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε 60 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, τα οποία εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 73.115. Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε σε 0,11%.

Στο μεταξύ, 38 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 15 σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 53.864 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Θάνατοι

Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε άντρα, ηλικίας 30 ετών, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 372, εκ των οποίων 249 άντρες (67%) και 123 γυναίκες (33%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77 έτη.

Νοσηλευόμενοι

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 38 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 15 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Από τους 15 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι οκτώ είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι έξι σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

Από τις 53.864 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 6.314 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 47.550 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Εντοπίστηκαν 60 περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 14 κρούσματα από 251 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 4 κρούσματα από 3.271 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και 15 κρούσματα από 2.364 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Επίσης, εντοπίστηκε 1 κρούσμα από 232 δείγματα, που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων και 26 κρούσματα από 47.196 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως διεκπεραιώθηκαν εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος από 196 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας και από 354 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.

Εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

Συγκεκριμένα, από την επαρχία Λεμεσού προέκυψαν 11 θετικά τεστ με το ποσοστό θετικότητας να αγγίζει το 0,11%, από την επαρχία Λευκωσίας 9 με το ποσοστό θετικότητας στο 0,06%, από την επαρχία Πάφου 2 με το ποσοστό θετικότητας στο 0,06%,
ενώ στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας δεν εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα.

Εξάλλου, από εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε οίκους ευγηρίας, σε Ειδικά Σχολεία, στην Εκπαίδευση, σε Στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και σε Βιομηχανικές Περιοχές δεν εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα.

Ωστόσο, τέσσερα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε επιχειρήσεις από διενέργεια εξετάσεων από 28 Μαΐου μέχρι 10 Ιουνίου.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Μετά την Μπακογιάννη και ο Αβραμόπουλος ακυρώνει τη συμμετοχή του σε διπλωματικό φόρουμ Αττάλειας: Λόγω παρουσίας Τατάρ


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: