Εκνευρισμός Τουρκικού ΥΠΕΞ για MED 7: “Άνευ αξίας στήριξη στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις Ελλάδας και Κύπρου”

File photo: Οι εκπρόσωποι των 7 νοτιοευρωπαϊκών χωρών μελών της Med7 στη σύνοδο των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Χωρίς νόημα και αξία είναι για την Τουρκία η Κοινή Διακήρυξη που δημοσιεύτηκε στο τέλος της Συνάντησης των μεσογειακών χωρών MED-7, δηλώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι είναι μαξιμαλιστικές οι αξιώσεις Ελλάδας και Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, “δεν έχει κανένα νόημα και αξία η Κοινή Διακήρυξη που δημοσιεύτηκε στο τέλος της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των 7 μεσογειακών παράκτιων μελών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου”.

Υποστηρίζει περαιτέρω ότι “αυτός ο σχηματισμός που υπερασπίζεται τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις και πολιτικές του διδύμου Ε/κ- Ελλάδας για το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της συνεργασίας στην περιοχή”.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι “δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και την τδβκ”.

Με την ευκαιρία αυτή, καταλήγει, “θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά την πρόταση του Προέδρου μας για μία περιφερειακή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο”.
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΓΒΑ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Med7: Γαλλική αλληλεγγύη προς Ελλάδα και Κύπρο έναντι τουρκικών προκλήσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: