Εύσημα από τον CEO της Volkswagen: Συνάντηση με Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Volkswagen, δρ. Herbert Diess στην Αστυπάλαια. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen, δρα Herbert Diess, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για την εκδήλωση σχετικά με το project που θα μετατρέψει την Αστυπάλαια σε ένα πρότυπο νησί ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την έναρξη της συνάντησης έγινε ο εξής διάλογος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόλις φτάσατε;

Herbert Diess: Ναι, μόλις φτάσαμε πριν από μια ώρα, και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, τις γεννήτριες diesel. Ήδη ενημερωθήκαμε για το project και τις αλλαγές που θα φέρει. Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς αυτή είναι μια από τις πρώτες περιοχές που επισκέπτομαι μετά το lockdown.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι μεγάλη μας χαρά που βρίσκεστε εδώ. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το γεγονός πως αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα τώρα γίνεται πραγματικότητα. Είχα την ευκαιρία να περιηγηθώ στο νησί πριν φτάσετε εδώ και να μιλήσω με τους κατοίκους, οι οποίοι είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι με το όλο project.

Σίγουρα είναι εξαιρετικά σημαντικό για το νησί αλλά λειτουργεί και ως σύμβολο του τι μπορούμε να κάνουμε για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης. Εργαζόμαστε από κοινού το κράτος, ο Δήμος, με πρωτοπόρες στον τομέα τους δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είστε σήμερα εδώ.

Herbert Diess: Και εγώ το ίδιο. Και θυμάμαι πως όταν πρωτογνωριστήκαμε, στα τέλη του 2019, δεν ήμασταν σίγουροι τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε, Δεν γνωρίζαμε ποιο νησί έπρεπε να επιλέξουμε. Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση. Και για εμάς επρόκειτο για ένα project που έπρεπε να κατανοήσουμε, ίσως να αυτοσχεδιάσουμε, αλλά έγινε σπουδαία δουλειά -παρά την πανδημία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος.

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Καθώς περπατούσα στο νησί είδα την πρώτη μορφή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τους παλιούς ανεμόμυλους. Και τώρα βλέπουμε τις ΑΠΕ του μέλλοντος: νέες μονάδες ηλιακής και αιολικής ενέργειας που ηλεκτροδοτούν ηλεκτρικά οχήματα. Είναι συναρπαστικό. Και είμαι πολύ χαρούμενος που είστε εδώ.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την παράδοση 12 φορτιστών και οκτώ ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δωρεά της Volkswagen, στην Αστυνομία, τη δύναμη του Λιμενικού και την Πολιτική Αεροπορία. Επίσης δωρήθηκε ένα ασθενοφόρο. Ο πρωθυπουργός και ο κ. Diess είχαν συζήτηση με κατοίκους για τα οφέλη από τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τους πολίτες και το περιβάλλον και ειδικά για την Αστυπάλαια που γίνεται ένα πρότυπο νησί «πράσινης» ανάπτυξης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός και ο κ. Diess πραγματοποίησαν μία σύντομη στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Ο Herbert Diess έγραψε στο Twitter: Η Αστυπάλαια θα καταστεί ένα εργαστήριο στο μέλλον για την απανθρακοποίηση στην Ευρώπη. Είναι υπέροχο το ότι το έργο αυτό ξεκινά σήμερα μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια τεράστια δέσμευση! Μαζί θα μεταμορφώσουμε ολόκληρο το νησί: πράσινη ενέργεια, ηλεκτρονική κινητικότητα, νέες υπηρεσίες κινητικότητας».

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην, προσεχώς «πράσινη» Αστυπάλαια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: