Έφυγε ο αγαπητός σε όλους Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης: Έχασε τη μάχη με τον κορωναϊό

Ο ρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Ο Αρχιμανδρίτης της Μονής Αγίου Νεοφύτου Αλέξιος Εγκλειστριώτης, εκοιμήθη χθες, μετά από ημέρες μάχης με τον κορωνοιό.

Ο αγαπητός σε όλη την Πάφο ιερωμένος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαιτέρως δραστήριος ως ένας εκ των πρωτεργατών ανέγερσης του παρεκκλησίου του Αγίου Εφραίμ, δίπλα από τη Μονή Αγίου Νεοφύτου, προσεβλήθη πριν τρεις περίπου εβδομάδες από τον ιό, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του και να παραμένει έκτοτε διασωληνωμένος.

Το θλιβερό νέο γνωστοποίησε στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα ο Ιερός Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία:

«Έσβησε πριν από λίγο, ταλαιπωρημένος από τον κορωνοϊό, ο π. Αλέξιος Εγκλειστριώτης. Ας αναπαύεται πλέον ήσυχος στο ουράνιο θυσιαστήριο…».

  • Ανακοίνωση εξέδωσε και η Μονή Αγίου Νεοφύτου:

«Ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ του εκ των αδελφών της Μονής μας Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021. Ευχόμαστε ολοθύμως όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κατατάξει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων». Τα σχετικά με την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα».

Ο Αλέξιος Εγκλειστριώτης ήταν αδερφός του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρου. Ήταν ιδιαιτέρως δραστήριο στέλεχος της Εκκλησίας στον πνευματικό τομέα και τα τελευταία χρόνια είχε πρωτοστατήσει στην μεταφορά των Απάντων του Αγίου Νεοφύτου στην δημοτική γλώσσα, ένα έργο που χαρακτηρίσθηκε κολοσσιαίου μεγέθους και το οποίο μέσα από πολύχρονες προσπάθειες και οικονομικό κόστος σημαντικό κατάφερε να φέρει εις πέρας.

ΠΗΓΗ: ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κύπρο: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: