Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια από σήμερα για τους 25-29 ετών: Ανοίγουν 420.000 ραντεβού

Πολίτες περιμένουν να εμβολιαστούν στο “Μέγα” εμβολιαστικό κέντρο στην Helexpo, στο Μαρούσι.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σήμερα ανοίγουν 420.300 ραντεβού με τα εμβόλια Phizer, Moderna και Johnson & Johnson στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Παράλληλα, την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών ενώ την ερχόμενη εβδομάδα σειρά θα πάρουν οι 18-24 ετών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: «Παράλληλα στο τέλος του Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας. Ο εμβολιασμός τους θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών. Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της J & J».

Μετά τα μέσα του μήνα που θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους ενήλικους και αφού δοθεί περιθώριο 2 μηνών, ώστε να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, αναμένονται οι αποφάσεις τόσο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όσο και για τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στο ΣΚΑΊ ανέφερε πως: «Είναι δύο διαφορετικά ζητήματα είναι ένα ζήτημα οι διευκολύνσεις προς τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί και είναι ένα άλλο ζήτημα η υποχρεωτικότητα που αφορά συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, τόνισε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ότι τον προσεχή χειμώνα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, όπως εστίαση και θέατρα: «Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Συγκεντρώσεις στο κέντρο των Αθηνών, μετ’ εμποδίων οι συγκοινωνίες

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: