Δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο στη δολοφονία της Καρολάιν λέει η ΕΛΑΣ: Συνειδητό το έγκλημα, χωρίς συναίσθηση ο δράστης

File photo: Ο καθ’ ομολογία δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και σύζυγος του θύματος, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, οδηγείται από αστυνομικούς της ασφάλειας μετά και από την κατάθεσή του στον Ανακριτή, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, Αθήνα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Την εκδοχή ότι ο πιλότος σύζυγος της δολοφονημένης Καρολάιν έδρασε μόνος του χωρίς τη συμμετοχή τρίτου προσώπου επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, την ίδια ώρα που η ψυχολόγος της ΕΛΑΣ ο οποίος εξέτασε τον καθ’ ομολογία δράστη, τόνισε πως η δολοφονία ήταν συνειδητή παρότι από την αρχή ο 33χρονος πιλότος δεν είχε συναισθηματική συνείδηση και συνεχίζει να υποδύεται ρόλο.

«Από την αρχή δεν είχε συναισθηματική συνείδηση ο 33χρονος πιλότος και συνεχίζει να παίζει ένα ρόλο» αποκάλυψε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Skai.gr ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε επαφή μαζί του.

Έδειχνε πως η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν δεν τον… άγγιζε συναισθηματικά, όπως κάποιον άλλον που έχει δολοφονηθεί η γυναίκα του.

Συνειδητή δολοφονία

Ο ψυχολόγος θεωρεί πως η πράξη του συζυγοκτόνου ήταν συνειδητή και πως το ίδιο συνειδητά σκότωσε και τον σκύλο τους διαπράττοντας δύο φόνους με σωματική επαφή και με παρουσία του παιδιού του στον χώρο, δείχνοντας απουσία συναισθήματος για την αφαίρεση των δυο ζωών αυτών.

  • «Νομίζω ότι πρέπει να έγινε πολύ συνειδητά. Ως προ το μυαλό υπήρχε συνείδηση, ως προς το συναίσθημα δεν υπήρχε συνείδηση. Ακόμα και ο τρόπος που την σκότωσε δηλαδή ότι πέθανε στα χέρια του, είχε σωματική επαφή με το θύμα και ότι την δολοφόνησε ενώ ήταν στον χώρο το παιδί τους δείχνει επίσης την απουσία συναισθήματος για την πράξη του φόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως:

«Aκόμα και να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις έναν φόνο μετά δείχνει απουσία συναισθήματος. Διαφαίνεται έντονα αυτό και από το γεγονός ότι πήρε ένα κουτάβι που δεν ήταν καν ενός έτους, και το κρέμασε από την σκάλα για να δικαιολογήσει μια πράξη και να στήσει ένα σκηνικό. Έχει κάνει ήδη ένα φόνο και κάνει έναν δεύτερο. Το κουτάβι το πήραν με την έννοια να μεγαλώσει δίπλα στο μωρό τους. Δηλαδή συμβολικά αν το δει κάποιος αυτό είναι πάρα πολύ άρρωστο».

  • Παράλληλα, ο ψυχολόγος υπογραμμίζει πως η κακοποίηση ζώων συνδέεται άμεσα με την κακοποιητική συμπεριφορά στους ανθρώπους.

Αναφερόμενος στο μωρό δίπλα στο οποίο ο Μπάμπης σκότωσε την Καρολάιν, ο ειδικός της ΕΛ.ΑΣ σημειώνει πως θα χρειαστεί πολύ μεγάλη υποστήριξη.

«Είναι πολύ τραγικό ότι αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει θα μάθει ότι ο μπαμπάς του δολοφόνησε την μαμά του. Δεν μπορεί να κρατηθεί κρυφό. Θα δει δημοσιεύματα της εποχής. Ένας πολύ δύσκολος τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την ζωή του και αυτό ίσως είναι το πιο τραγικό από όλα πέρα από την δολοφονία του ίδιου του θύματος».

Διαφορά ηλικίας – άνιση σχέση

Ο ίδιος, επισημαίνει πως αυτό που προβληματίζει επιπλέον είναι το γεγονός της μεγάλης διαφοράς ηλικίας του ζεύγους, καθώς η σχέση τους ξεκίνησε από όταν η Καρολάιν ήταν έφηβη (15-16 ετών) ενώ εκείνος κόντευε στα 30.

«Είναι ένα μικρό κορίτσι που είναι παντρεμένη με ένα άνδρα πολύ μεγαλύτερο και η σχέση τους είναι άνιση. Δεν υπάρχει ισορροπία σε αυτήν για να είναι φυσιολογική. Δεν είναι πχ μια κοπέλα 22 ετών και αυτός 30 ή αυτή 16 ετών και αυτός 18. Η σχέση ξεκίνησε όταν η ίδια ήταν 16 και ο σύντροφος ήταν σχεδόν 30. Η διαφορά είναι μεγάλη και προβληματίζει το τι είδε εκείνος από ένα κορίτσι 15-16 ετών. Ένας άνδρας σε αυτή την ηλικία, δύσκολα έλκεται από ένα κορίτσι της συγκεκριμένης ηλικίας».

Όπως εξηγεί στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δείχνει ένα έλλειμμα προσωπικότητας, αυτοπεποίθησης και ασφάλειας.

Δηλαδή, μεγαλύτεροι άνδρες που ψάχνουν κορίτσια μικρότερης ηλικίας – και αυτό συμβαίνει περισσότερο από άνδρες προς γυναίκες και σπανιότερα το αντίθετο, όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις όπου γυναίκες 30 ετών έχουν σεξουαλικές σχέσεις με εφήβους  – έχει να κάνει πολλές φορές με το γεγονός ότι δυσκολεύονται οι ίδιοι να προσελκύσουν με ικανοποιητικό τρόπο συντρόφους ανάλογης ηλικίας και ωριμότητας με εκείνους.

Δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο

Την εκδοχή ότι ο 32χρονος συζυγοκτόνος στα Γλυκά Νερά έδρασε μόνος του το βράδυ της 11ης Μαΐου επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Μιλώντας στον ANT1 την Κυριακή, η κ. Άννα Ευθυμίου ανέφερε ότι η αστυνομική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και από αυτήν δεν προέκυψε εμπλοκή τρίτου προσώπου στη δολοφονία της Κάρολαϊν.

  • Συμπλήρωσε ότι η έρευνα έχει περάσει τώρα στην ευθύνη των ανακριτικών αρχών, με τον ίδιο να απολογείται το πρωί της Τρίτη, μετά την προθεσμία που έλαβε.

Σημειώνεται ότι διώκεται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, και συγκεκριμένα  για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίησης ζώου, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό χθες, στη συμπληρωματική του απολογία, ο δράστης αναίρεσε τα περί μακράς διαμάχης με την άτυχη κοπέλα πριν τη σκοτώσει, ομολογώντας ότι την ξύπνησε και την έπνιξε, κρατώντας με δύναμη πάνω στο πρόσωπο τής συζύγου του ένα μαξιλάρι για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Με πληροφορίες από skai.gr/ANT1/EΡΤ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ποιος έχασε την ντροπή για να την βρει ο πιλότος; Ζητά συνεπιμέλεια του μωρού που απέκτησε με την Καρολάιν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: