Όποιος θέλει το πιστεύει… Οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι έκτισαν σε 28 ώρες και 45 λεπτά 10όροφη lux πολυκατοικία [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσιοποίησε η κατασκευαστική εταιρία της Κίνας. Αν θέλουμε το πιστεύουμε…




Πριν από ένα χρόνο τους θυμόμαστε να ισχυρίζονται οτι έκτισαν σε χρόνο-ρεκόρ πλήρως εξοπλισμένα νοσοκομεία για τους ασθενείς του κορωναϊού, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Αλλά και σε «ειρηνική» περίοδο, οι Κινέζοι κάνουν τα …θαύματά τους!!! Κατασκευαστική εταιρία ισχυρίζεται ότι κατάφερε να ανεγείρει ένα δεκαόροφο μπλοκ κατοικιών με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα μέσα σε λιγότερο από 29 ώρες, στην πόλη Τσάνγκσα.

Ο χρόνος αποτελεί σύμφωνα με τους κατασκευαστές τη συντομότερη περίοδο που έχει κατασκευαστεί ποτέ ένα τέτοιο κτίριο. Βεβαίως αν θέλουμε τους πιστεύουμε, αν και παρουσίασαν και σχετικό βίντεο.

Το time lapse βίντεο της κατασκευής δείχνει μια μεγάλη ομάδα εργατών οικοδομών και τρεις γερανούς να ολοκληρώνουν το πολυώροφο κτίριο, το οποίο ονομάστηκε Living Building σε μόλις 28 ώρες και 45 λεπτά. Κατάφεραν το φαινομενικά αδύνατο επίτευγμα συναρμολογώντας μικρές αυτόνομες αρθρωτές μονάδες, που είχαν προ κατασκευαστεί σε εργοστάσιο.

Τα διαμερίσματα αποτελούνται από μικρότερες μονάδες σε μέγεθος κοντέινερ από ανοιξείδωτο ατσάλι, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο εργοτάξιο με φορτηγά.

Ακολούθως, χρησιμοποιήθηκαν γερανοί για να ανυψώσουν τις μονάδες και να τις τοποθετήσουν τη μία πάνω από την άλλη, με τους εργάτες να εργάζονται γρήγορα για να βιδώσουν τα πάντα στη θέση τους.

Χάρη σε έναν έξυπνο σχεδιασμό, καθώς οι μονάδες στοιβάζονταν, ένας τοίχος κάθε μονάδας αναδιπλωνόταν για να γίνει πάτωμα, ενώ και τα παράθυρα και τα μπαλκόνια άνοιγαν προς τα έξω. Μόλις ολοκληρώθηκε η βασική δομή, έγινε η εγκατάσταση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Broad Group επιμένει ότι τα δάπεδα είναι 100 φορές ισχυρότερα από τα συμβατικά, καθώς είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτες πλάκες, και ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος κατασκευής, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε ουρανοξύστες ή άλλα δημόσια κτίρια.

«Είναι απόλυτα κατάλληλη για πολυτελείς κατασκευές , ουρανοξύστες 200 ορόφων αλλά και για δημόσια κτίρια» ισχυρίζονται οι Κινέζοι κατασκευαστές, οι οποίοι βεβαίως δεν αποκαλύπτουν πόσο χρόνο χρειάζονται για να κατασκευάσουν τα υλικά που απαιτούνται…

Με πληροφορίες από τη Daily Mail

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο Ορτέγκα ομιλεί για “εγκληματίες” και “πράκτορες” των ΗΠΑ που απεργάζονταν σχέδιο ανατροπής του!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: