Δεν είμαι ρατσιστής: Η απάντηση του Νεντελτσεάρου γιατί δεν γονάτισε στον αγώνα Αγγλία-Ρουμανία

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπαίνουν στο γήπεδο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ




Με μία φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, στην οποία δείχνει κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό (από δράση της Super League σε ματς της ΑΕΚ), απάντησε ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου για την απόφασή του να μην γονατίσει, στο πλαίσιο του κινήματος “Back Lives Matter”, πριν από την έναρξη του φιλικού Αγγλία-Ρουμανία στο Μίντλεσμπρο.

Στην τοποθέτησή του ο Ρουμάνος άσος της ΑΕΚ υποστηρίζει:

«Δεδομένου ότι η άρνησή μου να γονατίσω προκάλεσε αρνητικά σχόλια που με προσβάλλουν ως άνθρωπο, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ρατσιστής και μισώ κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης. Εκτός από αυτό, που το αναγνωρίζουν όλοι όσοι με ξέρουν ως άτομο αλλά και ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή, δεν αισθάνομαι ότι έπρεπε να το κάνω από απλή υποχρέωση.

Η στάση ζωής που έχω υπαγορεύει ότι τέτοιου είδους μηνύματα εναντίον του ρατσισμού θα έπρεπε να εκπέμπονται πολύ πιο καθαρά και θα έπρεπε να αφορούν όλες τις εκφάνσεις ρατσισμού που βιώνουμε καθημερινά. Από τη δική μου οπτική, είναι μάλλον υποκριτικό να πιστεύουμε ότι εκπληρώσαμε το χρέος μας κατά του ρατσισμού, απλώς υπακούοντας σε εντολή να γονατίσουμε».

«Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για σένα, Νέντε» απάντησε σε σχόλιο ο ΠΑΕ ΑΕΚ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

 

 

Ενσωματώθηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: