Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας: Μαζική απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων και Ομοσπονδιών [video, photo]

Photo Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πκρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, Αθήνα, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας, τα οποία διοργανώνονται ως απάντηση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην οδό Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου διοργανώνεται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση, η ουρά της οποίας έχει φτάσει κοντά στην Ομόνοια. Στις 11 ξεκινά και το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Στη μαζική απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων και Ομοσπονδιών στα Προπύλαια ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων.

Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα».

Καπνογόνα στη Σταδίου 

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρίσκονται στην οδό Σταδίου και διαδηλώνουν. Κάποιοι από αυτούς άναψαν καπνογόνα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ποιοι απεργούν

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η χώρα λόγω της 24ωρης κινητοποίησης που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία ως αντίδραση στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, οπότε αναμένεται οι συγκοινωνίες να διεξάγονται μετ΄εμποδίων.

Η συμμετοχή στην απεργία όλων των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, καθώς και των ομοσπονδιών των γιατρών και των υγειονομικών, των δικαστικών υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών σημαίνει ότι σήμερα δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι εφορίες, οι δήμοι και άλλες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Στον ιδιωτικό τομέα μεταξύ άλλων θα απεργήσουν λογιστές, φαρμακοποιοί, οικοδόμοι, εργατοτεχνίτες, εργαζόμενοι σε λατομεία και άλλοι. Επίσης απεργία έχουν προκηρύξει και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, από τις 05:30 το πρωί και για ένα εικοσιτετράωρο.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα της Πέμπτης τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ και τα τρόλεϊ. Στους δρόμους θα κυκλοφορούν μόνο τα λεωφορεία, τα οποία θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Επίσης ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων και την Παρασκευή.

Mε πληροφορίες από 902.gr, ΠΑΜΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Συγκεντρώσεις στο κέντρο των Αθηνών, μετ’ εμποδίων οι συγκοινωνίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: