BBC: Το φιλόδοξο σχέδιο της Ελλάδα για τον τουρισμό – Τα covid free νησιά

File photo: Με ρεπορτάζ και οπτικό υλικό από την Μήλο το BBC αναφέρεται στην “Επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία” για τα ελληνικά νησιά. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Τα νησιά της Ελλάδας έχουν ένα φιλόδοξο σχέδιο να δελεάσουν τους επισκέπτεςαυτό το καλοκαίρι, εμβολιάζοντας όλους τους κατοίκους, αναφέρει το BBC σε ρεπορτάζ του από την Μήλο.

Σημειώνει ακόμη ότι ο στόχος της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» είναι να μετατρέψει τα νησιά της χώρας σε ταξιδιωτικούς προορισμούς «χωρίς Covid» και πως πολλοί από τους κατοίκους της Μήλου βασίζονται στον τουρισμό και καλωσορίζουν το φιλόδοξο σχέδιο, προκειμένου το νησί να υποδεχθεί ξανά τους τουρίστες.

Μάλιστα, μέχρι τα μέσα Ιουνίου, αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι εποχικοί εργαζόμενοι.

Αλλά δεν είναι όλοι τόσο αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας και τις μεταλλάξεις του κορωναϊού που μπορεί να προκύψουν από την έλευση των τουριστών.

«Ανησυχώ πολύ. Είναι άλλο να υπάρχουν στο νησί 5.000 άνθρωποι και άλλο 25.000, όπως γίνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο» δηλώνει η διευθύντρια του κέντρου υγείας της Μήλου, Μόρφω Βαλλά.

Εστιατόρια, ξενοδοχεία, τουριστικά καταστήματα, επιχειρήσεις που παράγουν παραδοσιακά προϊόντα, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του νησιού ζουν από τον τουρισμό και τώρα περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα του κλάδου, καταλήγει το ρεπορτάζ του BBC.

Με πληροφορίες από BBC

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Αποκαλυπτήρια για τη νέα πλατεία Συντάγματος: Το πρώτο μεγάλο έργο του «Μεγάλου Περιπάτου»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: