Μπάιντεν: Δεν έχω ατζέντα κατά της Ρωσίας αλλά υπέρ της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

O Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις μετά την συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. screenshot via CNN




Η ατζέντα μου δεν είναι “κατά της Ρωσίας” αλλά “υπέρ του αμερικανικού λαού” είπε κατά την έναρξη των δηλώσεών του οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη  ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Η ευθύνη μου ως Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι να προστατεύω τον αμερικανικό λαό, να ορθώνομαι για τα δικαιώματα όλων των λαών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι στο DNA του λαού μας” πρόσθεσε.

“Πώς μπορώ να είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ και να μην μιλάω για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Του το είπα και θα του το ξαναπώ. Δεν είναι θέμα Ρωσίας ή όποιας χώρας” είπε χαρακτηριστικά ο Μπάινεν αναφερόμενος στα θέματα που συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του.

  • Γι’ αυτό θέτουμε θέμα για υποθέσεις όπως του Αλεξέι Ναβάλντι. Του το έθεσα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Έθεσα επίσης το θέμα της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας του λόγου.

Θα πρέπει στο δρόμο μας να έχουμε κάποιους βασικούς κανόνες. Για καλό των λαών μας και όλου του κόσμου.

Έθεσα θέμα σταθερότητας. Μιλήσαμε αναλυτικά για τα βήματα για το θέμα των πυρηνικών όπλων. Να ελέγξουμε τώρα την ανάπτυξη επικίνδυνων οπλικών συστημάτων.

΄Αλλο θέμα είναι η κυβερνοασφάλεια.  Συμφωνήσαμε εμπειρογώμονες και αξιωματούχοι κι απ’ τις δυο πλευρές θα συζητήσουν συγκεκριμένα θέματα και περιπτώσεις.

Υπάρχουν πολλά πεδίο όπου πρέπει να εργαστούμε, όπως το Αφγανιστάν και την Ουκρανία.

Ήταν σημαντικό να συναντηθούμε κατά πρόσωπο. Εκανα αυτό για το οποίο ήρθα. Βρήκαμε τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε. Δεύτερο, μπορούμε μιλάμε μεταξύ μας, να ξέρω σε ποιον μιλώ.

Οι μέγιστες προκλήσεις είναι μπροστά μας και χρειάζεται πολλή δουλειά. Το θέμα είναι προχωράμε με πράξεις, είπε ο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας πως “νομίζω [ο Ρώσος πρόεδρος] το τελευταίο που θέλει είναι μια επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο”.

 

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Συμφωνία με Μπάιντεν για αμοιβαία επιστροφή πρεσβευτών ΗΠΑ – Ρωσίας ανακοίνωσε ο Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: