Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Αναστασίου Ζαρβού, πρώτου νεκρού στις μάχες της Τηλλυρίας

Εκτός της προτομής έγιναν τα αποκαλυπτήρια και του Μνημείου Πεσόντων, Δολοφονημένων και Αγνοουμένων Δήμου Λευκονοίκου. Φωτογραφία , πηγή ΚΥΠΕ




Ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, τέλεσε πρόσφατα τα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Αναστασίου Π. Ζαρβού, του πρώτου πεσόντα στις μάχες της Τηλλυρίας το 1964, καθώς και του Μνημείου Πεσόντων, Δολοφονημένων και Αγνοουμένων Δήμου Λευκονοίκου.

Ανακοίνωση από το Δήμο Λευκονοίκου αναφέρει ότι την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου και άρχισε με άφιξη φλόγας από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και εικονική αφή στις στήλες θυμιάματος από ομάδα καταδρομέων.

Επιπλέον, έγινε Προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από την αδελφή του ήρωα Αναστασίου Π. Ζαρβού, κ. Μαρούλα Ζαρβού-Μιχαήλ, τον Υπουργό Άμυνας, τον εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΦ, Ταξίαρχο Σολωμό Σολωμού, τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη Στυλιανό Τίνανα, τον Στρατηγό, Χαράλαμπο Λόττα, Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εθελοντών Αγωνιστών 1963-64, και τη Δήμαρχο Λευκονοίκου.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Ο Αναστασιάδης θα συναντηθεί, την Τρίτη, με την Τζέιν Χολ Λουτ για το Κυπριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: