Αντιφρονών του καθεστώτος Λουκασένκο προσπάθησε να κόψει το λαιμό του μέσα στο δικαστήριο [video]

Ο Στεπάν Λατίποφμετά αμέσως μετά την προσπάθεια να κόψει τον λαιμό του μέσα στο κλουβί του δικαστηρίου. Photo via Twitter@BELCAT TV




Ο Στεπάν Λατίποφ, κάτοικος του Μινσκ της Λευκορωσίας, προσπάθησε να κόψει τον λαιμό του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου, μεταδίδει η οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Vesna».

  • Πριν προβεί στην πράξη αυτή ο Λατίποφ είπε: «Η αστυνομία μου είπε ότι αν δεν παραδεχθώ την ενοχή μου θα διωχθούν ποινικά οι οικείοι και οι γείτονες μου».

Στο δικαστήριο έφθασαν γιατροί και όπως ανακοίνωσε η Vesna, ο Λατίποφ θα μπει σε τεχνητό κώμα.

Ο πατέρας του Λατίποφ δήλωσε ότι ο Στεπάν από τις 11 Απριλίου βρίσκεται σε κρατητήριο μαζί με άτομα που παρουσιάζουν ψυχικές ιδιαιτερότητες.

Ποιος είναι ο Στεπάν Λατίποφ

Είχε συλληφθεί στις 15 Σεπτεμβρίου του 2020 στην αυλή του σπιτιού του, όταν επιχείρησε να εμποδίσει τις τοπικές αρχές να σβήσουν βάφοντας με χρώμα την «τοιχογραφία με τους ντιτζέις των Αλλαγών» όπως αποκαλούσαν τους ηχολήπτες οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι σε μια επίσημη εκδήλωση έβαλαν το τραγούδι «Αλλαγές» του γνωστού Ρώσου ροκ τραγουδιστή Βίκτορ Τσόι.

Ο Λατίποφ επαγγελματικά ασχολείται με την ίαση των ασθενειών των δένδρων. Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν διάφορες χημικές ουσίες, τις οποίες η κρατική τηλεόραση παρουσίασε ως ουσίες που θα τις χρησιμοποιούσε για να δηλητηριάσει τους αστυνομικούς.

Εν συνεχεία ο Λατίποφ παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με βάση τρία άρθρα του ποινικού Κώδικα, για ιδιαίτερα μεγάλη απάτη, για ωμή παραβίαση της δημόσιας τάξης και για απείθεια ενώπιον της αρχής.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Vesna χαρακτήρισε τον Λατίποφ πολιτικό κρατούμενο και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του όπως και να σταματήσει η ποινική δίωξη εναντίον του.

Με πληροφορίες από Novaya Gazeta μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Θυμός στην Ιταλία: Ελεύθερος μετά από 25 χρόνια ο μαφιόζος Τζοβάνι Μπρούσκα που ανατίναξε τον δικαστή Φαλκόνε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: