Αναφορά και στην Ελλάδα: Οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. έτοιμες να υποδεχθούν τους Αμερικανούς τουρίστες

Γενική άποψη της πόλης του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, MΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Κύριο άρθρο της συντακτικής ομάδας της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal με τίτλο “Bring Back the Tourists”, αναφέρεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) να άρει τους περιορισμούς για τους Αμερικανούς τουρίστες.

Τονίζει ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (Biden) πρέπει με την σειρά του, να άρει την απαγόρευση για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ).

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ανταποκριθούν οι ΗΠΑ σε αυτήν την κίνηση της ΕΕ να υποδεχθεί τους Αμερικανούς τους οποίους ήδη δέχονται μεμονωμένα χώρες της ΕΕ που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα που ήρε τους περιορισμούς νωρίτερα.

Η κάθε Ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να διατηρεί προϋποθέσεις όπως τα τεστ PCR, όμως θα ήταν ορθότερο να μην τις εφαρμόζει για τους ήδη εμβολιασμένους.

Την ίδια στιγμή, η διστακτικότητα της Βρετανικής κυβέρνησης είναι αδικαιολόγητη. Λίγες μέρες πριν το τέλος της θητείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ (Trump) απέσυρε τους περιορισμούς για τους τουρίστες από τη Βραζιλία, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ).

Ο πρόεδρος Biden αναίρεσε την απόφαση πριν καν προλάβει να εφαρμοστεί. Αυτό ήταν λάθος. Ιδιαίτερα όταν τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες, έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για τους εμβολιασμούς και η διαδικασία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Κακώς ο Πρόεδρος Biden αναίρεσε την απόφαση του προκατόχου του -που ήρε τους περιορισμούς για τουρίστες προεχόμενους από την ΕΕ και το ΗΒ- ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο κύριο άρθρο.

ΠΗΓΗ: Wall Street Journal

Φήμες, λέει ο Λαβρόφ: Ζήτημα «ιδιαίτερης προσοχής», λέει ο Πεσκόφ για δημιουργία τουρκικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: