Anadolu: Συνελήφθησαν 5 μέλη της FETO που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ελλάδα

Υπάλληλος του ΝΑΤΟ φτιάχνει την τουρκική σημαία πριν τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Ερντογάν στις Βρυξέλλες epa09270994 EPA/YVES HERMAN / POOL




Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τουλάχιστον πέντε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Fetullah (FETO) την Τρίτη καθώς προσπάθησαν να διαφύγουν παράνομα στην Ελλάδα.

Την είδηση μετέδωσε το ελεγχόμενο από το καθεστώς Ερντογάν ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, αποδιδόμενη στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Το υπουργείο δήλωσε στο Twitter ότι τα συνοριακά στρατεύματα κρατούσαν υπόπτους στην περιοχή Ipsala της βορειοδυτικής επαρχίας Edirne, κοντά στα τουρκο-ελληνικά σύνορα.

Αργότερα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της τρομοκρατικής ομάδας FETO και αναφέρθηκαν σε τοπικό κέντρο χωροφυλακής.

Το FETO και ο ηγέτης του με έδρα τις ΗΠΑ Fetullah Gulen ενορχήστρωσαν το ηττημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το οποίο άφησε 251 άτομα νεκρούς και 2.734 τραυματίες.

Η Τουρκία κατηγορεί επίσης το FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης των τουρκικών θεσμών, ιδίως του στρατού, της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος.

Με πληροφορίες από το πρακτορείο Anadolu
Άγκυρα, Τουρκία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Μετά τα στενά τζιν ο Κιμ πυροβολεί και την K-Pop: «Είναι σατανικός καρκίνος»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: