Ακάθεκτος ο Τσιτσιπάς: Για δεύτερη σερί χρονιά στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του εναντίον του Πάμπλο Καρρένο Μπάστα κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου του τουρνουά τένις French Open στο Roland Garros στο Παρίσι, Γαλλία, 06 Ιουνίου 2021. EPA, CAROLINE BLUMBERG




Ένας αποφασισμένος και πολύ σταθερός Στέφανος Τσιτσιπάς, εξασφάλισε για δεύτερη σερί χρονιά την παρουσία του στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε λίγο περισσότερο από δύο ώρες για να κάμψει την αντίσταση του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη), επικρατώντας με 6-3, 6-2, 7-5 στο ματς του 4ου γύρου, και να περάσει σους «8», όπου πιθανότατα τον περιμένει η μεγάλη μάχη με τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε από την αρχή του αγώνα τις… άγριες διαθέσεις του. Ξεκίνησε με break, προηγήθηκε 3-0 και άντεξε στην προσπάθεια επιστροφής του Καρένιο Μπούστα, σώζοντας δύο break points στο 4-2, για να φτάσει στο 6-3.

Ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν ο 22χρονος πρωταθλητής στο δεύτερο σετ, όπου «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του, προηγήθηκε 4-0 και έφτασε άνετα στο 6-2.

Το τρίτο σετ ήταν σαφώς πιο κλειστό, αφού ο Ισπανός έσωσε τρία break points στο πρώτο γκέιμ και… πήρε φόρα, παίρνοντας προβάδισμα 3-0 και 4-1. Ο Ελληνας τενίστας επέστρεψε γρήγορα, ισοφάρισε 4-4 και έκανε το κρίσιμο break στο 11ο γκέιμ, κλείνοντας το ματς με 7-5.

Τσιτσιπάς: Όλα λειτούργησαν καλά σήμερα

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση και τη νίκη του επί του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, στον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Όλα λειτούργησαν καλά για εμένα σήμερα. Αισθανόμουν καλά μέσα στο γήπεδο, η στρατηγική που υιοθέτησα απέδωσε, το σερβίς μου ήταν καλό. Τα παιχνίδια με έναν παίκτη όπως ο Πάμπλο με βοηθούν να βγάλω το καλύτερο μου τένις», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Τσιτσιπάς τόνισε: «Νομίζω δεν έχει να κάνει με το πόσο εύκολα ή δύσκολα ήρθε η νίκη. Τα πράγματα έγιναν όπως τα θέλαμε και στο τρίτο σετ. Κατάφερα και έκανα το comeback, έδειξα ότι είμαι ακόμα στο παιχνίδι. Ήταν σημαντικό ότι δεν άφησα το τρίτο σετ να κατρακυλήσει. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου και το πώς αισθάνθηκα μέσα στο γήπεδο. Το παιχνίδι μου ήταν πολύ κοντά στο να είναι εξαιρετικό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Η Μαρία Σάκκαρη «έπιασε» τη Δανιηλίδου στις μεγάλες διεθνείς επιδόσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: