Αυτές οι δηλώσεις του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, θα δημιουργήσουν πρόβλημα με τις ΗΠΑ

FILE PHOTO: Ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε πλοίο στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να τερματίσει τους οικονομικούς δεσμούς με την Κίνα, επειδή άλλα κράτη επανεξετάζουν τη σχέση τους με τη χώρα αυτή, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ Σπύρος Λαμπρίδης στο CNBC (Silvia Amaro), σήμερα Δευτέρα.

Τα σχόλιά του κ. Λαμπρίδη έρχονται σε αντίθεση με αυτά αξιωματούχων άλλων ευρωπαϊκών κρατών, επισημαίνεται στο άρθρο.

Λόγω της νέας θέσης των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα, αναμένεται να εκφραστεί η αμερικανική δυσαρέσκεια στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της συνάντησης G-7, ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi  δήλωσε ότι η χώρα του θα αξιολογήσει τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Belt and Road «προσεκτικά».

“Στρατηγικά επιλέγουμε τις καλύτερες δυνατότητες για τη χώρα μας, και πάλι πάντα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας εντός των μεγάλων οργανισμών, που είναι η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ”, σημείωσε ο κ. Λαμπρίδης και πρόσθεσε:

“Έτσι, μέχρι στιγμής, έχουμε ενταχθεί στην πρωτοβουλία Belt and Road σε ένα πολύ συγκεκριμένο έργο και για έναν πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν το βλέπουμε ως στρατηγική σχέση με έναν άλλο εταίρο, αλλά σίγουρα δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό το έργο, απλά και μόνο επειδή αυτό κάνουν άλλοι”, είπε ο Σπύρος Λαμπρίδης, Έλληνας πρέσβης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα ενίσχυσε τους οικονομικούς της δεσμούς με το Πεκίνο μετά την οικονομική κρίση αφού έλαβε τρία πακέτα διάσωσης, ένα από τα οποία δεν ολοκληρώθηκε. Έτσι, οι επενδύσεις από την Κίνα αντιπροσωπέυουνν μια σημαντική πηγή εισοδήματος για το χρεωμένο έθνος, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

«Αν προκύψει έπειτα από ανάλυση ότι υπάρχει απειλή από αυτήν τη σχέση, θα την επανεξετάσουμε. Αλλά σε αυτό το σημείο, το μόνο που αντλούμε είναι τα οφέλη μιας υγιούς και απόλυτα νόμιμης εμπορικής σχέσης », πρόσθεσε ο κ.Λαμπρίδης.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα συνοδεύει βίντεο διάρκειας 4:31 με τις δηλώσεις του κ. Λαμπρίδη στους δημοσιογράφους του δικτύου.

ΠΗΓΗ: CNBC (Silvia Amaro) – Greece is not abandoning China even though others are, ambassador says

Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο του Open TV: Οι αναλυτές προεξοφλούν την αποτυχία της συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: