100 χρόνια ΚΚΚ: Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζητά πίστη στο κόμμα και μοιράζει μετάλλια [βίντεο]

Με ομιλία του Σι Τζινπίνγκ, απονομή μεταλλίων και πυροτεχνήματα γιορτάστηκαν στην Κίνα τα 100 χρόνια του ΚΚΚ epa09310055 EPA/HUANG JINGWEN / HANDOUT Mandatory




Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος να παραμείνουν πιστά και να συνεχίσουν να υπηρετούν τον λαό.

Παράλληλα, απένειμε νέα τιμητικά μετάλλια σε 29 μέλη στο πλαίσιο των εορτασμών αυτής της εβδομάδας για τα 100α γενέθλια του κυβερνώντος κόμματος.

Η εκδήλωση απονομής μεταλλίων έλαβε χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο με μεγάλη επισημότητα και μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση, ενώ το κόμμα ετοιμάζεται να γιορτάσει την 100η επέτειό του την Πέμπτη.

Το «μετάλλιο της 1ης Ιουλίου», που ανακοινώθηκε το 2017 και δόθηκε για πρώτη φορά σήμερα, εντάσσεται στις προσπάθειες του Σι να τονώσει την εικόνα ενός εκ των ισχυρότερων στον κόσμο πολιτικών κομμάτων.

Κάλεσε όλα τα μέλη να διατηρήσουν «την πίστη και την αγάπη για το κόμμα και τους δικούς σας ανθρώπους, να το κάνετε αυτό πράξη, να αφιερώσετε τα πάντα, ακόμα και την πολύτιμη ζωή σας, στο κόμμα και τον λαό».

Στα πρόσωπα στα οποία απονεμήθηκαν τα μετάλλια και τα οποία βραβεύθηκαν για την «εξαιρετική συνεισφορά» τους στο κόμμα, περιλαμβάνονται στρατιώτες, εργαζόμενοι της κοινότητας και επαγγελματίες στις τέχνες και τις επιστήμες.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα είχε 91,9 εκατ. μέλη το 2019 ή 6,6% του κινεζικού πληθυσμού, και κυβερνά τη χώρα από το 1949.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της επετειακής εβδομάδας, το κόμμα διοργάνωσε μια επίσημη παράσταση χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο Εθνικό Στάδιο ή «Φωλιά του Πουλιού», όπως είναι ευρύτερα γνωστό.

Αρχηγοί κομμάτων και ξένοι διπλωμάτες παρακολούθησαν το υπερθέαμα μουσικής, χορού και θεάτρου, αφιερωμένο στο πώς το κόμμα ηγήθηκε της ανάδειξης της Κίνας σε μια μεγάλη δύναμη τον περασμένο αιώνα.

Σκοτεινότερες περίοδοι στην Ιστορία του κόμματος, όπως ο λιμός στα τέλη της δεκαετίας του 1950, η Πολιτιστική Επανάσταση τη δεκαετία του 1960 και η καταστολή στην πλατεία Τιενανμέν το 1989, παραλείφθηκαν από την εκδήλωση.

Η παράσταση ολοκληρώθηκε με το κοινό να τραγουδά «Χωρίς το Κομμουνιστικό Κόμμα, Δεν Θα Υπάρξει Νέα Κίνα» και ένα πεντάλεπτο σόου με πυροτεχνήματα.

Πολλοί Κινέζοι συμμετείχαν στους εορτασμούς αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχές για τη χώρα και το κόμμα. Κάποια σχόλια, ωστόσο, ήταν λιγότερο θερμά.

«Μόνο όταν αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές κατοικιών θα μπορέσει ο λαός να αρχίσει να νιώθει ευτυχισμένος», ανέφερε το σχόλιο ενός χρήστη, που έλαβε 39 “likes”.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ // ΤΦ
Πεκίνο, Κίνα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Το «μυστρί» δεν έσωσε ποτέ κανέναν, ούτε τον Ερντογάν: Μόλις οι 3 στους 10 Τούρκους τον πιστεύουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: