Τουρκία και Τουρκοκύπριοι άρχισαν τη συζήτηση στην Πενταμερή από κάτι αδύνατο σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο, λέει ο Δένδιας

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Κ) συμμετέχει σε συζήτηση στο 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στο Μέγαρο του Ζαππείου, Παρασκευή 14 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ




Κατά την συμμετοχή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην άτυπη Πενταμερή για  το Κυπριακό στη Γενεύη, ανέφερε πως δεν πήγε καθόλου καλά παρά τις τεράστιες προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επειδή η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι ξεκίνησαν τη συζήτηση από κάτι αδύνατο σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

  • Ειδικότερα, ανέφερε πως απαίτησαν από την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα να αποδεχθούν ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει κυριαρχικό δικαίωμα, κυρίαρχη οντότητα, επισημαίνοντας πως αυτό είναι κάτι που αντιβαίνει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αυτό που κρατάει ο υπουργός είναι ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα συνεχίσει να προσπαθεί και επισήμανε πως και η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί.

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους ότι αξίζει να επανενώσουμε πάλι το νησί, αλλά σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, και αυτό μπορεί να είναι μόνο τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Διεθνούς Δικαίου, που ουσιαστικά σημαίνει μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο» υπογράμμισε και ξεκαθάρισε με σαφήνεια πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Δημήτρης Μάνωλης
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Το υπουργικό της Κύπρου εγκρίνει τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις για χρηματοδότηση από ΕΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: