Τουρκία η χώρα των γενοκτονιών: Θα συνεχίσουν να την αποθρασύνουν; Θα συνεχίσει τα “εθνικά ξεκαθαρίσματα”;

Ο ισλαμιστής πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί σε οπαδούς του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Τουρκία έχει συντελέσει γενοκτονίες, αλλά το αρνείται. Αρνείται την ιστορία, αρνείται τα γεγονότα και διαμορφώνει ένα δικό της αφήγημα, το οποίο προσαρμόζει μέσα στα πλαίσια των δικών της επεκτατικών σχεδιασμών.

Η κατοχική δύναμη διαμορφώνει την πορεία της μέσα από την επιθετικότητα και τις επεκτατικές της βλέψεις. Καθόρισε τα σύνορα της με αίμα των λαών, που θέλει να υποτάξει, να κατακτήσει.

Χθες ήταν η επέτειος της Ποντιακής Γενοκτονίας από τους Τούρκους. Το αποτέλεσμα της γενοκτονίας ήταν οι δολοφονίες 350.000 αθώων ανθρώπων ενώ χιλιάδες ξεριζώθηκαν.

Όπως και στην περίπτωση των Αρμενίων η Άγκυρα αντιδρά ακόμη σε αναφορές σε γενοκτονία. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στο ελληνικό ΥΠΕΞ, κάνει λόγο  για… εισβολή της Ελλάδας στη Σμύρνη. Καλεί την Ελλάδα να μη διαστρεβλώνει την ιστορία και να μην την διαβάσει ανάποδα, αν θέλει ένα ευήμερο μέλλον με την Τουρκία.

Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων,  αναφέρει:

  • «Ο Αγώνας της Ανεξαρτησίας, που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εποφθαλμιούσαν την πατρίδα μας, όχι μόνο οδήγησε σε μια νίκη της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας που οδήγησε στην ίδρυση της Δημοκρατίας μας, αλλά έθεσε επίσης τέλος στις φρικαλεότητες της κατοχικής δύναμης και των συμμοριών που ήταν υπό τον έλεγχό της στην Ανατολία, ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για άλλα καταπιεσμένα έθνη που λαχταρούσαν την ανεξαρτησία τους”.

Αλλά  προχωρεί σε ένα ακόμη βήμα υποστηρίζοντας πως  αντιμέτωποι με τη φρικτή διάσταση των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής, οι Σύμμαχοι έπρεπε να ερευνήσουν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με την σύσταση Επιτροπής Ερευνών, σε έκθεση της οποίας αποκαλύπτεται ότι αυτή η εισβολή, η οποία ήταν μία θηριωδία, μετατράπηκε σε μία επαίσχυντη εισβολή.

Αυτή είναι η κατοχική Τουρκία. Διαχρονικά, λειτουργεί εντός και εκτός της χώρας, με πολιτικές ισχύος και  επιβολής. Και αυτή η πολιτική της, αυτή η συμπεριφορά της γίνεται ανεκτή από τους διάφορους διεθνείς παίκτες. Κι αυτό, ως γνωστό, την αποθρασύνει.

Αυτό της… επιτρέπει να συνεχίζει την κατοχή της Κύπρου και να έχει απαιτήσεις υποταγής της στους σχεδιασμούς της. Της… επιτρέπει να σκοτώνει τους Κούρδους, να διώκει τους πολίτες της, να καταπιέζει το λαό της. Αυτή η αποθράσυνση της… επιτρέπει να παρουσιάζεται ακόμη και «προστάτης» των καταδιωκόμενων και καταπιεσμένων.

Δεν είναι μόνο η ιστορία για τα εγκλήματα, που πρέπει να καταδιώκουν την κατοχική δύναμη. Πρέπει να έχει κόστος για τις γενοκτονίες κι για να γίνει τούτο θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες.

Χθες, ο συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου έγραψε σε άρθρο του για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Hellas Journal:

  • «Οι τιμές είναι καλές διότι βοηθούν στη θύμηση. Αλλά, έφτασε η μεγάλη στιγμή για να διεξαχθεί μία παγκόσμια εκστρατεία αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μερικοί θα γελάσουν… Οι γνωστοί εθνομηδενιστές μπορεί και να μιλήσουν για «εθνικιστικό παροξυσμό». Τα μέλη της ελληνικής ελίτ μπορεί να στενοχωρηθούν διότι θα ..ενοχληθεί η Τουρκία! Αλλά, η αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας είναι χρέος και υποχρέωση».

Και η προσπάθεια θα ξεκινήσει- όπως εξήγησε- από τις ΗΠΑ, ως συνέχεια της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, οι οποίοι και θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα πρέπει η Τουρκία να «ξεφεύγει», πρέπει να έχει κόστος. Διαφορετικά θα συνεχίζει γενοκτονίες, εθνικά ξεκαθαρίσματα.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Επείγεται να γίνει «πατερούλης» ο Ταγίπ: Μέσω Κύπρου υλοποίηση σχεδιασμού να καταστεί η Τουρκία ηγέτιδα χώρα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: