Το Ισραήλ σκληραίνει τον τόνο του ενάντια στο κίνημα της Χαμάς: Άλλαξε τους κανόνες του παιγνιδιού

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημερώνει ξένους διπλωμάτες στη βάση Hakirya, στο Τελ Αβίβ. EPA, SEBASTIAN SCHEINER, POOL




Το Ισραήλ δείχνει να θέλει να αλλάξει εντελώς τους «κανόνες του παιχνιδιού» στη Λωρίδα της Γάζας και απειλεί να ξεκινήσει πολύ πιο σκληρά αντίποινα εναντίον της Χαμάς, όπως προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Benyamin Netanyahou, αλλά και ανώτεροι αξιωματούχοι, γράφει στην εφημερίδα Le Figaro, ο Marc Henry.

Είναι φανερό ότι δεν θέλουν να αμφισβητηθεί η στρατιωτική νίκη, την οποία πιστεύουν ότι πέτυχαν εναντίον των ισλαμιστών, στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε περίπτωση εκτόξευσης πυραύλων ή εμπρηστικών μηχανισμών στο ισραηλινό έδαφος, ο στρατός πιστεύει, ότι θα είναι απαραίτητο να αναπτύξει ταχύτητα καταστρέφοντας ολόκληρα κτίρια στη Γάζα και να μην αρκεστεί στην στόχευση θέσεων ή κενών πόστων παρακολούθησης της Χαμάς.

Ο Tzachi Hanegbi υπουργός και στενός φίλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε ακόμη περισσότερο, αποκαλύπτοντας, ότι ο στρατός θα εμπλακεί σε «προληπτικές επιθέσεις», δηλώνοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα:

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε να μας χτυπήσουν. Από τώρα και στο εξής, οτιδήποτε έχει σχέση με εξοπλισμό της Χαμάς ή με προετοιμασίες για επιθέσεις θα προκαλέσει ισραηλινές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων της Χαμάς».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Γενικό Επιτελείο προτίθεται επίσης να θέσει ως προϋπόθεση, για την διάθεση διεθνούς βοήθειας και την έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης στη Λωρίδα της Γάζας, την απελευθέρωση δύο ισραηλινών αμάχων, που κρατούνται από τη Χαμάς και την επιστροφή των σωμάτων δύο στρατιωτών, που σκοτώθηκαν σε προηγούμενη επιχείρηση το 2014.

Επίσης, Ισραηλινοί αξιωματούχοι θέλουν να αφαιρεθεί ο έλεγχος της Χαμάς επί της ξένης οικονομικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Κατάρ, η οποία διέρχεται τακτικά μέσω της Λωρίδας της Γάζας, μετά το πράσινο φως του Ισραήλ, και να περνά από την Παλαιστινιακή Αρχή του Mahmoud Abbas.

ΠΗΓΗ: Israël durcit le ton contre le mouvement islamiste

«Δολοφονίες δημοσιογράφων στην Τουρκία»: Συνεχίζεται ο σάλος από τις καταγγελίες νονού της μαφίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: