Το έργο της Κύπρου για διαχείριση της πανδημίας «δεν μηδενίζεται», λέει ο Αναστασιάδης

File photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.KYΠΕ




Είναι ντροπή να μηδενίζεις μια διάκριση της χώρας σου όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, γιατί το έργο που παράγεται προς αυτή την κατεύθυνση «δεν μηδενίζεται» δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την κηδεία του Παντελή Κούρου, στην εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία.

Σε ερώτηση για την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση, αλλά και πολίτες, αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορωναϊού από την Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «το να μηδενίζεις μια διάκριση της χώρας σου είτε σε σχέση με την Ευρώπη είτε σε σχέση με το παγκόσμιο όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας είναι ντροπή για όσους το πράττουν».

Πρόσθεσε ότι «δεν αδικώ όσους εύλογα παραπονούνται για τις ταλαιπωρίες που υφίστανται τις τελευταίες δύο ημέρες».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «συμμερίζομαι τα παράπονα του κόσμου και εντός των επομένων ημερών θα δουν ότι θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κάποιες δυσκολίες που οφείλονται είτε σε τεχνικά είτε στην προσπάθεια διαφύλαξης της υγείας του λαού».

«Ας συγκρίνουν κάποιοι το τι συμβαίνει σε χώρες της Ευρώπης ή και αλλού με το τι συμβαίνει στην Κύπρο, όπου είναι χαμηλότερη η θνησιμότητα, υψηλότερος ο δείκτης εμβολιασμών, υψηλότερος δείκτης ανίχνευσης, πλήρης συμπαράσταση και διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, πλήρης συμπαράσταση σε όλους όσοι έχουν πληγεί εις τον βαθμό πάντα που μας επιτρέπουν τα οικονομικά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είπε ότι «αρκεί να υπάρχει μια συνολική συνεκτίμηση και όχι να αξιοποιούν ή να εκμεταλλεύονται εύλογα παράπονα των πολιτών κάποιες των πολιτικών δυνάμεων για να μηδενίζουν ένα έργο που δεν μηδενίζεται γιατί είτε το θέλουν είτε όχι ο κόσμος ζει πιά κάτω από συνθήκες σχεδόν πλήρους αντιμετώπισης της πανδημίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις χιλιάδες των οπαδών της πρωταθλήτριας Ομόνοιας, οι οποίοι κατέκλυσαν το προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Γέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «ουδείς θέλει και είμαι βέβαιος ούτε και η Διοίκηση του συγκεκριμένου σωματείου θα ήθελε να εκτραπούν (οι οπαδοί) όμως την ίδια ώρα να αναλογιστούμε και τα αισθήματα ενός φίλαθλου κόσμου ο οποίος μετά από έντεκα χρόνια η ομάδα του κερδίζει».

«Κακώς παραβίασαν (τα Διατάγματα)», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και διερωτήθηκε  κατά πόσον «είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά ή θα έπρεπε να παρέμβει η Αστυνομία και να δημιουργηθούν επεισόδια και να έχουμε ακόμα μίαν εκτροπή, η οποία δεν θα ήταν επιθυμητή από κανένα».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Σημαντική επιτάχυνση στην αεροπορική κίνηση στην Κύπρο δείχνουν τα στοιχεία Μαΐου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: