Την «καραμέλα» των δύο κρατών συνεχίζει να μασάει ο Ακάρ: Λέει ότι είναι η μόνη λύση

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ σε συνέντευξη Τύπου. EPA, Zsolt Szigetvary
Η λύση των δύο κρατών στην Κύπρο είναι η μόνη βιώσιμη λύση, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητική και απειλητική πολιτική.

Σε δηλώσεις του από τη Λιβύη όπου βρίσκεται για επαφές, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι συνεχίζονται οι εργασίες στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμφωνίας θαλάσσιων αρμοδιοτήτων της χώρας του με τη Λιβύη. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή τη συμφωνία είναι μάταιες. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο, την καλή γειτονία, τον διάλογο και την ειρηνική μέθοδο», είπε Χουλουσί Ακάρ.

Για το Κυπριακό ανέφερε ότι «η λύση δύο κρατών είναι η μόνη βιώσιμη λύση», υποστηρίζοντας ότι «η Τουρκία δεν έχει καμία αξίωση για τα εδάφη καμιάς χώρας».

«Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, αλλά δεν επιτρέπουμε την παραβίαση των δικών μας δικαιωμάτων. Δεν επιτρέπουμε τη δημιουργία τετελεσμένων. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι. Λέμε ειρήνη, ηρεμία, διάλογο και καλή γειτονία. Δυστυχώς η Ελλάδα απαντά συνεχώς με προκλήσεις, κρίση, ασέβεια και απειλές», ανέφερε ο κ. Ακάρ.

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

Για τα αποτελέσματα Πενταμερούς θα ενημερώσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους ηγέτες ΕΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: