Τηλεδιάσκεψη Κουτσούμπα με το ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)

File Photo Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΚΕ/STR μέσω ΚΥΠΕ




Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης και ο υποναύαρχος ε.α. Γιάννης Ντουνιαδάκης, ενώ συντόνιζε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης ε.α, Νίκος Παπαναστάσης. Εκ μέρους της ΠΟΕΣ συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ Ανέστης Τσουκαράκης και τα μέλη του ΔΣ.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι λαϊκές οικογένειες ως αποτέλεσμα των πολιτικών που διαχρονικά ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις όπως και η σημερινή».

Υπογράμμισε ότι «αυτή η επίθεση αλλάζει επίπεδο με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά που ουσιαστικά αποτελεί πολεμικό ανακοινωθέν ενάντια στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

«Ενώ νομοθετούν την παντοδυναμία του μεγάλου εργοδότη η κυβέρνηση με τα διάφορα παπαγαλάκια έχουν βαλθεί να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι είναι για το καλό του η δεκάωρη δουλειά, η μείωση του μισθού, η δουλειά τις Κυριακές, οι νέοι περιορισμοί στη συνδικαλιστική δράση και του δικαιώματος της απεργίας. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «χωρίς διεκδίκηση, χωρίς αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται. Τίποτα δεν χαρίζεται» προσθέτοντας «ως κόμμα στηρίζουμε τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, μια πολύ σημαντική κατάκτηση που έγινε με σκληρούς αγώνες, ακόμα και με διώξεις των πρωτοπόρων συνδικαλιστών στρατιωτικών».

Ανέφερε οτι «η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την κατάσταση στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» και έφερε ως παράδειγμα την «πανσπερμία προέλευσης των στελεχών και η ευκαιριακή χωρίς σχέδιο ικανοποίηση βαθμολογικών αιτημάτων μεμονωμένων κατηγοριών προσωπικού».

«Η σκόπιμη συντήρηση αυτής της ατέρμονης διαδικασίας από πλευράς των κυβερνήσεων και της ευκαιριακής αντιμετώπισης των προβλημάτων με διάφορες αποσπασματικές λύσεις πέραν όλων των άλλων είναι προσβλητική για το ίδιο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, «127 Ερωτήσεις το 2020 και επιπλέον 30 Ερωτήσεις τους πρώτους μήνες του 2021», διεκδικώντας λύσεις για τα προβλήματα των στελεχών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επισήμανε ότι «αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του ΚΚΕ ήταν η κυβέρνηση να αναγκαστεί να δώσει λύση σε ορισμένα από τα προβλήματα».

Πρόσθεσε, ταυτόχρονα, ότι «η κυβέρνηση τις περισσότερες φορές μεταθέτει τις ευθύνες για την επίλυση των προβλημάτων, σε άλλο υπουργείο με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα προβλήματα των στρατιωτικών».

«Εμείς ως Κόμμα, θα επιμείνουμε με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα που διαθέτουμε, να αναδεικνύουμε αλλά κυρίως να διεκδικούμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία βέβαια με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και τις ενώσεις σας» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια της παρέμβασής του εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ «στον βασανισμένο παλαιστινιακό λαό ο οποίος δοκιμάζεται από τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας».

Είπε ότι ευθύνες «για το έγκλημα αυτό έχουν οι ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ και προσπαθούν να ταυτίσουν το «θύτη» με το «θύμα», ευθύνες όμως έχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες όχι μόνο αναβάθμισαν τις στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ αλλά αρνούνται και να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους οξυμένους ανταγωνισμούς στην περιοχή μεγάλων δυνάμεων, και τόνισε ότι «απ’ αυτή τη σκοπιά, έχουμε την εκτίμηση, ότι η πολιτική της εμπλοκής στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ακολουθεί η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους όχι μόνο για το λαό μας αλλά για όλους τους λαούς της περιοχής».

Σημείωσε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες «εξελίσσεται το παζάρι με την Τουρκία, μέσω των διερευνητικών συνομιλιών όπου με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στρώνεται το έδαφος ενός γενικότερου συμβιβασμού για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος ενεργειακών ομίλων».

«Ακόμα και οι εξελίξεις στο Κυπριακό με τον συμβιβασμό που προωθείται ανάμεσα στη συνομοσπονδιακή «λύση» των δύο συνιστώντων κρατών και στην κάθετη διχοτόμηση που προτείνει η Τουρκία, καμιά σχέση δεν έχει με τη δίκαιη επίλυση του και το συμφέρον του κυπριακού λαού.

Γιατί: Δίκαιη επίλυση σημαίνει: Κύπρος ενιαία -ένα και όχι δύο κράτη- ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή οντότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες» υπογράμμισε.

Είπε ότι το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό «να δυναμώσει τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να αγωνιστεί για το ξήλωμα των αμερικανικών βάσεων, για τη μη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό».

Το ΚΚΕ «σταθερά παλεύει για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτή η προοπτική μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία του λαού μας, με τον ίδιο να κάνει κουμάντο στον τόπο του. Κατά συνέπεια μπορεί να ικανοποιήσει τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας» κατέληξε στην παρέμβασή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ξεκάθαρο το μήνυμα Παναγιωτόπουλου στον Ερντογάν: Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: