Θρήνος στην ελληνική αστυνομία: Πέθανε από καρκίνο ο συνδικαλιστής Αντώνης Λιακόπουλος

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Αντώνης Λιακόπουλος. Πηγή φωτογραφίας, ιστοσελίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών




Στο πένθος βυθίστηκε η Ελληνική Αστυνομία μετά την είδηση πως ο Αντώνης Λιακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του ιστορικού στελέχους του συνδικαλιστικού κινήματος, ο οποίος -όπως αναφέρει- πάλεψε «για μεγάλο χρονικό διάστημα ενάντια στην επάρατη νόσο με θάρρος, αλλά σε αυτή τη μάχη δεν βγήκε νικητής. Ήταν ίσως και η μοναδική φορά που δεν νίκησε».

 

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο εκλιπόν «υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα σε πανελλαδικό επίπεδο ως μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. επί σειρά ετών, κυρίως όμως, προερχόμενος από την Αττική αποτέλεσε στυλοβάτη της πάλαι ποτέ Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αττικής, κατέχοντας τα αξιώματα τόσο του Γενικού Γραμματέα, όσο και του Αντιπροέδρου για πάνω από δύο δεκαετίες, εκπροσωπώντας επάξια τους αστυνομικούς του λεκανοπεδίου.

 

Ο Αντώνης με τον ακέραιο χαρακτήρα του και τη δύναμη της ψυχής του είχε κερδίσει την εκτίμηση των συναδέλφων για την διαρκή, αγόγγυστη και ανιδιοτελή συμμετοχή και προσφορά του στον κοινό μας αγώνα. Αποτέλεσε δε αρωγό και συμπαραστάτη της νεοσύστατης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών το 2013 στα πρώτα βήματά της.

 

Με τον Αντώνη είτε συμφωνούσε είτε διαφωνούσε κάποιος, από τη συζήτηση μαζί του γινόταν σοφότερος. Ήταν αγαπητός από όλους και αυτό αποτελούσε τεράστιο παράσημο για να αντιληφθεί κανείς την προσωπικότητά του. Εμείς ως νεότερη γενιά του συνδικαλιστικού κινήματος, πέραν του να τιμήσουμε τη μνήμη του, έχουμε ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουμε το πάθος του που ήταν η εκπροσώπηση των συναδέλφων και η σύγκρουση με κάθε μορφή εξουσίας».

 

Όπως επισημαίνεται τελικά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και ένα από τα παλαιότερα στελέχη μας και συλλυπείται θερμά τους οικείους του».

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

 

Πυρκαγιά σε άλσος στην Αργυρούπολη, ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: