Τέλος μια ώρα αρχύτερα ο Μπόλονι από τον ΠΑΟ: Το τηλεφώνημα στον πάγκο έπαιξε τον… ρόλο του

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπολόνι παρακολουθεί το παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για την 5η αγωνιστική των play offs της Super League στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Η απομάκρυνση του Λάζλο Μπόλονι απ’ τον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν ειλημμένη απόφαση, αλλά είχε αρχικό ορίζοντα το φινάλε των πλέι-οφ. Εδώ και καιρό οι «πράσινοι» έψαχναν τον επόμενο προπονητή τους, αφήνοντας τον 68χρονο τεχνικό μέχρι το τέλος της χρονιάς, για να διεκδικήσει τον τελευταίο στόχο της σεζόν, την έξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η εντός έδρας ήττα απ’ την ΑΕΚ με 1-0 το βράδυ της Κυριακής (09/05) και οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν προς το πρόσωπο του Ρουμάνου τεχνικού (ο οποίος φυγαδεύτηκε με αυτοκίνητο έξω απ’ τα αποδυτήρια του «Απόστολος Νικολαΐδης»), ουσιαστικά επέσπευσαν τις εξελίξεις. Με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να αποφασίζει και να προχωράει μία εβδομάδα νωρίτερα, στη λύση της συνεργασίας τους το απόγευμα της Δευτέρας (10/05), προκειμένου να πέσουν οι τόνοι…

Ο Παναθηναϊκός, επί της ουσίας αποφάσισε να ενεργοποιήσει από τη Δευτέρα (10/05) τον ειδικό όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο με τον Μπόλονι. Στη σύμβαση που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον περασμένο Οκτώβρη, μπήκε όρος για «opt-out» πριν την 31η Μαΐου. Δηλαδή, οι «πράσινοι» μπορούσαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον Μπόλονι, καταβάλλοντας ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ, εφόσον δεν επιθυμούσαν να συνεχίσουν μαζί του, αρκεί ο συγκεκριμένος όρος να ενεργοποιείτο πριν το τέλος Μαΐου.

Εάν δεν γινόταν μέχρι τότε, απ’ την 1η Ιουνίου το συμβόλαιο του 68χρονου τεχνικού θα ανανεωνόταν αυτόματα για άλλον ένα χρόνο. Όμως οι εξελίξεις έφεραν πολύ πιο γρήγορα το «διαζύγιο». Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Μπόλονι σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Ουγγαρίας. Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα «Nemzeti Sport», στην οποία ο Ρουμάνος (με ουγγρικές ρίζες) τεχνικός επιβεβαίωσε τη λύση της συνεργασίας του με τους «πράσινους».

«Από αύριο δεν θα είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού. Στους δύο τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος θα έχει άλλον προπονητή η ομάδα» ήταν το σχόλιο του 68χρονου τεχνικού, με τους Ούγγρους να συνδέουν την απόλυσή του και με το… τηλεοπτικό πλάνο που έδειχνε τον Μπόλονι να μιλάει στο κινητό τηλέφωνό του, εν ώρα του αγώνα με την ΑΕΚ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ποδόσφαιρο: Χωρίς φιλάθλους όπως όλα δείχνουν ο τελικός του Κυπέλλου: Εισήγηση στην ΕΠΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: