Τέλος Μαΐου όλα τα εμβόλια για όλους: Μετά οι αποφάσεις για προνόμια εμβολιασμένων

Μαθητές φθάνουν σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας , Δευτέρα 10 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Αυτό δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Στη συνέχεια, απαντώντας στη φυσιολογική ερώτηση αν θα υπάρξουν ειδικά προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες σημείωσε ότι η σχετική συζήτηση για προνόμια εμβολιασμένων πολιτών με πρόσβασή τους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, δεν έχει νόημα εάν δεν ανοίξουν όλες οι ηλικιακές ομάδες προκειμένου να μπορούν να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, η κυρία Πελώνη επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «στήριξε την πρόταση για την προσωρινή άρση των πνευματικών δικαιωμάτων των πατεντών των εμβολίων, όπως είχε κάνει ήδη από τον Απρίλιο αλλά και τον Μάιο του 2020, προκειμένου να παραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια και να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες.»

Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της γρήγορης εφαρμογής του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιο ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν, ενώ τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχουν υπερβολικοί περιορισμοί κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες προέλευσης.

Κατά τα λοιπά η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι:

Η επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων γίνεται σταδιακά, με προσοχή, με αυστηρή επιτήρηση στα μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας, καθώς ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και ο πόλεμος συνεχίζεται.

Σύμμαχοί μας στην πορεία αυτή είναι ο καιρός που επιτρέπει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε ανοικτούς χώρους, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και ο εμβολιασμός που συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς.

Η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από αρχές Μαΐου εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα και έχει ήδη ξεπεράσει τους 3.640.000 εμβολιασμούς. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση στην Ε.Ε. σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού, αλλά και ως προς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, που φέρνει τη χώρα μας πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού.

Περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμών τον Ιούνιο. Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η ζωή συνεχίζεται κανονικά «μόνο για εμβολιασμένους»; Οι σκέψεις για το ελληνικό safe pass

Τέλος Μαΐου, όλα τα εμβόλια για όλους τους Έλληνες: Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: