Τελικός Champions League το Σάββατο: Δεν θα είναι εύκολο το βράδυ με την Τσέλσι λέει ο Γκουαρδιόλα

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι Pep Guardiola παρακολουθεί την προπόνηση της ομάδας του στο Πόρτο της Πορτογαλίας, στις 28 Μαΐου 2021. EPA, JOSE COELHO




Δεν περιμένει εύκολο… βράδυ στον αυριανό (Σάββατο 29/05, 22:00) τελικό του Champions League με την Τσέλσι ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα, ακόμη κι αν «υποφέρουν» σε κάποια σημεία του ματς.

«Είμαι σίγουρος ότι στον τελικό θα υποφέρουμε. Λες στους παίκτες να το απολαύσουν, όμως κάποιες φορές αυτό δεν είναι εφικτό. Πρέπει να υποφέρεις και να προσαρμόζεσαι στις δύσκολες στιγμές. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να παίξουμε ένα καλό ματς. Ξέρω ακριβώς πως θα παίξουμε και ποιοι θα παίξουν.

Είμαστε όλοι πολύ τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ. Σε όσους έχουν άγχος και νευρικότητα, θα τους πω ότι είναι φυσιολογικό. Σε όσους είναι πιο χαλαροί θα πω ότι και αυτό είναι καλό», τόνισε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (28/05) και πρόσθεσε για τα ματς των προημιτελικών και των ημιτελικών που άφησε πίσω της η ομάδα του:

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να νικήσουμε στο ματς. Δεν έχω ξεχάσει το πρώτο μέρος με Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και σε εκείνη τη στιγμή εμείς μείναμε ενωμένοι. Αν έχουμε το momentum, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Ο Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε ακόμη και στο γεγονός ότι είχε δέκα χρόνια να συμμετέχει σε τελικό: «Φυσικά και το θυμάμαι. Αυτά του τύπου τα παιχνίδια και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε την ομάδα του Σερ Άλεξ (ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα), ειδικά με τον τρόπο που παίξαμε, είναι όμορφες αναμνήσεις. Τα δέκα χρόνια που έχουν περάσει είναι αρκετά, αλλά είναι όμορφο να το θυμάμαι».

Όσο για το τι έχει βρει στη Μάντσεστερ Σίτι κι έχει μείνει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα του; «Η Σίτι δίνει σε έναν προπονητή ό,τι χρειάζεται για να δουλέψει. Φυσικά δίνει χρήματα για επενδύσεις, όχι μόνο αυτό όμως.

Έχω φίλους στην ιεραρχία και οι παίκτες με νιώθουν σαν τον προπονητή τους γιατί έχω την υποστήριξή τους. Νιώθω άνετα με το προσωπικό. Δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα για να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ. Γι’ αυτό επέκτεινα το συμβόλαιό μου».

Για το αν είναι προετοιμασμένος να οδηγηθεί το ματς στα πέναλτι, όπως συνέβη στον τελικό του Europa League, ο Γκουαρδιόλα υπογράμμισε: «Μπορούμε να προετοιμαστούμε στα πέναλτι, αλλά δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την πίεση που υπάρχει, αν αυτό γίνει πραγματικότητα. Σε περίπτωση που φτάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι ξέρω τι να τους πω. Είχα πολλές εβδομάδες που σκεφτόμουν το παιχνίδι, όχι τα πέναλτι».

Τέλος αναφέρθηκε και στους παίκτες που δεν μπήκαν στην αποστολή των «πολιτών» για τον τελικό. «Είναι άσχημο, να λες στους παίκτες ότι δεν θα είναι εκεί. Δεν έχω κάποια όμορφα λόγια να πω, όμως η ζωή σού δίνει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία. Νιώθω άσχημα, όλοι αξίζουν να είναι εκεί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

 

Λουτσέσκου: Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μπορεί να σταματήσει την υπεροχή του Ολυμπιακού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: