Στον τελικό της Λιόν ο Τσιτσιπάς: «Τέτοια παιχνίδια με κάνουν να μείνω ταπεινός»

File Photo: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε δράση στο τουρνουά τένις του ιταλικού Open στη Ρώμη. EPA, ETTORE FERRARI, μέσω ΚΥΠΕ




Στον τελικό του τουρνουά της Λιόν προκρίθηκε για πρώτη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αν και αιφνιδιάστηκε και έχασε το πρώτο σετ με 6-4 από τον Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι (Νο 88 στον κόσμο), στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας ισορρόπησε το παιχνίδι.

Ο Τσιτσιπάς πήρε το δεύτερο με 6-3 και στο τρίτο σετ ήταν ασταμάτητος, μην αφήνοντας τον αντίπαλο του να πάρει ούτε γκέιμ (6-0).

Ο 19χρονος Ιταλός Λορέντσο Μουζέτι έβαλε δύσκολα για ένα σετ στον Στέφανο Τσιτσιπά, στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά της Λιόν, αλλά στη συνέχεια ο αγώνας και μαζί η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή, που ξεδίπλωσε ποιότητα κι εμπειρία.

«Έπρεπε να μείνω ήρεμος. Ήταν δύσκολο να είμαι πίσω στα σετ. Έπρεπε να αναζωογονηθώ και να βγω φρέσκος στο δεύτερο σετ. Έβαζε μεγάλη προσπάθεια και με έκανε να παλεύω για κάθε πόντο. Δεν ήταν εύκολο», σχολίασε μετά τον αγώνα το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όπως επισήμανε, πάντως, αυτές οι (δύσκολες) νίκες τον βοηθούν να βελτιώνεται: «Ήταν σημαντικό να έχω τέτοια παιχνίδια. Με κάνουν να μείνω ταπεινός και συγκεντρωμένος σε κάποιες λεπτομέρειες που μπορώ να βελτιώσω και να γίνω καλύτερος στο χώμα».

Στον σημερινό (23/5) τελικό, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ και τον Βρετανό Κάμερον Νόρι (ο οποίος στους «16» είχε αποκλείσει το Νο1 του ταμπλό, Ντόμινικ Τιμ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λιόν, Γαλλία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ: Επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: