Στο Πόρτο για την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

File photo: Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας στις 7 Μαϊου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους ομολόγους για τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης 5+1, για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου. ΚΥΠΕ
Για το Πόρτο της Πορτογαλίας αναχωρεί αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς εκεί στις 7 και 8 Μαΐου φιλοξενείται από την πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της EE, η Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής (Porto Social Summit).

Η Σύνοδος Κορυφής του Πόρτο αποτελείται από δύο μέρη.

Στις 7 Μαΐου η πορτογαλική Προεδρία θα διοργανώσει Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με συμμετοχή των Ηγετών της ΕΕ και κοινωνικών εταίρων. Σε αυτήν, οι συμμετέχοντες αναμένεται να ενισχύσουν τη δέσμευση τους για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, καθώς επίσης να συζητήσουν θέματα του ευρωπαϊκού θεματολογίου κοινωνικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνο, εν μέσω πληθώρας προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της πανδημίας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρέμβει στο πάνελ με τίτλο “Απασχόληση και θέσεις εργασίας”.

 

  • Το δεύτερο μέρος θα αποτελέσει η άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία θα ξεκινήσει με δείπνο εργασίας το βράδυ της 7ης Μαΐου και θα συνεχιστεί την επομένη.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους ομολόγους για τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης 5+1, για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην Πορτογαλία, η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 8ης Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Κύπρος, Ελλάδα, ΕΔΕΚ: Σκεπασμένος από τις 3 μεγάλες του αγάπες, έφυγε ο «γιατρός»


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: