Στο Αμμάν ο Χριστοδουλίδης: Στόχος η δημιουργία πλαισίου συνεργασίας Κύπρου – Ιορδανίας

Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία πηγή ΚΥΠΕ




Στο Αμμάν μεταβαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές και διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, κ. Ayman Al Safadi.

Οι δύο Υπουργοί θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις με την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στα βήματα που πρέπει να γίνουν και στην ενίσχυση των προσπαθειών για άμεση αποκλιμάκωση.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων θα γίνει ανασκόπηση ως προς την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη συνεργασία Κύπρου – Ιορδανίας και θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσής της, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις, μεταξύ άλλων, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας, καθώς και για θέματα που άπτονται της περιφερειακής συνεργασίας.

Μετά το πέρας των επαφών τους οι κκ. Χριστοδουλίδης και Safadi θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 16.30).

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Το ΔΗΚΟ καταγγέλλει: Επί προεδρίας του Νίκου Αναστασιάδη δόθηκαν 6546 “χρυσά διαβατήρια”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: