Στο 20% του πληθυσμού οι πλήρως εμβολιασμένοι: Πάνω από 5,4 εκ. εμβολιασμοί συνολικά

File photo: Πολίτες περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν στο Εμβολιαστικό Κέντρο Προμηθέας στο Μαρούσι, Αθήνα, Σάββατο 29 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Όπως προηγουμένως οι 30ρηδες και οι 40ρηδες, έτσι και οι νέοι 18-29 ετών σημείωσαν νέο ρεκόρ, καθώς σχεδόν εξάντλησαν μέσα σε λίγες ώρες τα διαθέσιμα ραντεβού.

Η πλατφόρμα για ραντεβού άνοιξε για τις ηλικίες άνω των 18 με εμβόλιο Johnson & Johnson, ενώ θέμα ωρών χαρακτηρίζεται η πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια και για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Οι 30 έως 34ων ετών μπορούν επίσης πλέον να επιλέξουν όποιο εμβόλιο προτιμούν.

Η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη έφτασε στο 20% του πληθυσμού, σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες, ενώ περίπου 5.400.000 δόσεις όλων των εμβολίων έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας συνολικά, όπως ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη (ΑΝΤ1) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστικλέους.

  • Για όσους έχουν νοσήσει από κορωναϊό, όπως έκανε γνωστό ο κ. Θεμιστοκλέους,  έξι μήνες μετά την ημερομηνία νόσησης ο κάθε πολίτης θα λάβει sms που θα του υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Ανησυχίες Χαρδαλιά για την αύξηση ιικού φορτίου σε τουλάχιστον πέντε περιοχές

Από την Κέρκυρα, όπου εγκαινιάστηκε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι  «αν για οποιονδήποτε λόγο ξεφύγει η κατάσταση, θα υπάρξει ένα τοπικό lock down ένας βαθμός μέτρων που περιλαμβάνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που θα ισχύουν για ένα δεκαήμερο και, αν χρειαστεί, και δεύτερο δεκαήμερο».

  • Την ικανοποίηση του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, εξέφρασε από τη Σύρο, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας διαβεβαιώνοντας ότι “όποια εμβόλια έρχονται στο Πρόγραμμα «Ελευθερία», αμέσως διοχετεύονται μέσα από το μηχανισμό στις εμβολιαστικές γραμμές”.

Εως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι 69 νησιών, κι έως το τέλος του μήνα, η πλειονότητα των κατοίκων των 16 μεγάλων νησιών, άνω των 10.000 κατοίκων.

Για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών

Για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» και η χώρα μας θα ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών για το εάν θα προγραμματιστούν τα ραντεβού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Την επομένη της έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 έως και 15 ετών, Έλληνες ειδικοί επισημαίνουν αναμένοντας και τη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής ότι:

“Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Ωστόσο στα υπέρ είναι η προστασία μεγαλύτερων εφήβων με υποκείμενα νοσήματα και παχυσαρκία, όπως δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μαρίζα Τσόλια.

“Τα παιδιά έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν αλλά να μην ξεχνάμε ότι είχαμε 3 θανάτους”, δήλωσε από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Σταθερή μείωση με 1.497 κρούσματα: Σημαντική πτώση με 29 θανάτους και 510 διασωληνωμένους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: