Στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης: Ενημερώνει τους ομολόγους του για άτυπη Πενταμερή

File Photo Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης CNA ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔ μέσω ΚΥΠΕ
Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, συμμετέχει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του στην ΕΕ για τα διαμειφθέντα και το αποτέλεσμα της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, στη Γενεύη.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνεται η ενημέρωση των κρατών μελών από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, την κατάσταση στο Λίβανο, την αναβολή των παλαιστινιακών εκλογών, το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης σε σχέση με το Ιράν (JCPOA), και  για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία, ανάμεσα σε άλλα.

Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης «θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για τα διαμειφθέντα και το αποτέλεσμα της Άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό, που είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και η οποία έλαβε χώρα στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου».

Ακολούθως, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ αναμένεται επίσης να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις διατλαντικές σχέσεις. Το απόγευμα, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, John Kerry.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων και επαφών με ομολόγους τους, κατά τις οποίες αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καταλήγει η ανακοίνωση.  

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Αλλάζει η καθημερινότητα στην Κύπρο: Με safepass η διακίνηση, όλα τα νέα μέτρα


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: