Στις 3.000 τα θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς: Μόνον το 50% με δήλωση στην πλατφόρμα

Mαθήτρια επιδεικνύει την δήλωση του αρνητικού self test προσερχόμενη σήμερα πρώτη ημέρα στο σχολείο της στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Τα 3.000 προσεγγίζουν τα συνολικά θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία σε πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια εκπαίδευση – τεστ που έγιναν ενόψει της σημερινής πρώτης ημέρας επανεκκίνησης της δια ζώσης διδασκαλίας.

Βάσει των πληροφοριών που επικαλείται το skai.gr, εκτιμάται ότι ενώ ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ο μισός μόνον πληθυσμός έχει κάνει δήλωση στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

  • Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Υπενθυμίζεται πως τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Το κουδούνι ξαναχτύπησε για τους μαθητές όλων των βαθμίδων: Με αρνητικό self test%d bloggers like this: