Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην περιοχή: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Χριστοδουλίδη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης (Δ), με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια (Α). Φωτογραφία via CNA, ΚΥΠΕ




Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε το Σάββατο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη συζητήσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή».

Σημειώνουμε ότι τη στήριξη του Καΐρου στο εθνικό θέμα της Κύπρου εξέφρασε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, κατά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης συνεχάρη τον Αιγύπτιο Πρόεδρο για τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε η Αίγυπτος στην επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.

Σαράντα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ο οποίος του επεφύλαξε θερμή υποδοχή στο προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο. Στα θέματα της συζήτησης τους, κυριάρχησε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα θέματα ενέργειας και περιφερειακής συνεργασίας.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: