Συνεχής ροή Κυπρίων ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα του Λονδίνου

Οι πρώτοι εκλογείς στο Κοινοτικό Κέντρο, που βρίσκεται στην καρδιά της παροικίας στο βόρειο Λονδίνο, είχαν ήδη σχηματίσει μικρή ουρά αναμονής δέκα λεπτά πριν ανοίξουν οι κάλπες στις 8.00 το πρωί τοπική ώρα (10 Κύπρου).ΚΥΠΕ/Θ.ΓΚΑΒΟΣ




Χωρίς προβλήματα έχει κυλήσει το πρώτο μισό της εκλογικής διαδικασίας στο Λονδίνο, τόσο στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο όσο και στο κτίριο της Υπάτης Αρμοστείας.

Οι πρώτοι εκλογείς στο Κοινοτικό Κέντρο, που βρίσκεται στην καρδιά της παροικίας στο βόρειο Λονδίνο, είχαν ήδη σχηματίσει μικρή ουρά αναμονής δέκα λεπτά πριν ανοίξουν οι κάλπες στις 8.00 το πρωί τοπική ώρα (10 Κύπρου).

Έκτοτε η ροή την εκλογέων είναι συνεχής και η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και στις δύο τοποθεσίες, όπως επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Πρόξενος Θεόδωρος Γκότσης που έχει την ευθύνη συντονισμού των εκλογών.

Οι προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα χρειάζεται να επιδεικνύουν υπομονή αναμένοντας να κληθούν για να ρίξουν την ψήφο τους, σημείωσε ο κ. Γκότσης, καθώς όπως ορίζει το πρωτόκολλο υγείας επιτρέπεται η είσοδος δύο εκλογέων κάθε φορά.

Οι πρωινοί εκλογείς είναι ένα μείγμα νεαρών και πιο ηλικιωμένων μελών της παροικίας. ενώ αρκετοί αναμένεται να προσέλθουν και το απόγευμα.

Στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο η ουρά το μεσημέρι ήταν περίπου 40 άτομα. Για τους πιο ηλικιωμένους οι βοηθοί φροντίζουν να υπάρχουν διαθέσιμες καρέκλες.

Λόγω της προσέλευσης και της αναμονής η ψηφοφορία συνεχίζεται χωρίς το προγραμματισμένο ημίωρο μεσημεριανό διάλειμμα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΑΓΚ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Μικρή καθυστέρηση σε εκλογικά κέντρα της Λεμεσού λόγω μαζικής προσέλευσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: