Σφοδρή καταγγελία για τον Ερντογάν από Γερμανό υπουργό: Υπεύθυνος -μαζί με ακροδεξιούς- για τις αντισημιτικές διαδηλώσεις

Με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις εναντίον του Ισραήλ σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Το στιγμιότυπο είναι από την Κωνσταντινούπολη. EPA, SEDAT SUNA




Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann (CSU) καθιστά τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν από κοινού υπεύθυνο για τις αντισημιτικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.

“Αυτό που βιώνουμε τώρα δεν είναι κατά κύριο λόγο ακροδεξιούς εξτρεμιστές, αλλά κυρίως άτομα με μουσουλμανικό υπόβαθρο που, υποκινούμενα σε κάποιο βαθμό από βίαιες ομιλίες του Προέδρου Erdogan στην Τουρκία και άλλους, πιστεύουν ότι αυτές οι συγκρούσεις πρέπει τώρα να μεταφερθούν στους δρόμους της Γερμανίας, σχολίασε ο Hermann το βράδυ της Κυριακής στη Βild.

Ο πολιτικός της CSU τόνισε ότι το κάψιμο των σημαιών του Κράτους του Ισραήλ και η διάδοση του μίσους των Εβραίων κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών ενάντια στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας είναι εγκλήματα. Ο Χέρμαν απείλησε να απελάσει άτομα με “φανατική μισαλλοδοξία”.

ΠΗΓΗ: Welt – Bayerns Innenminister macht Erdogan für antisemitische Straftaten mitverantwortlich

Δηλώσεις Πρέσβη Ισραήλ στη Γερμανία

Ο Ισραηλινός Πρέσβης στη Γερμανία, Jeremy Issacharoff, εξέφρασε την ανησυχία του για αντισημιτικές διαδηλώσεις χθες το απόγευμα στην εφημερίδα “Bild”, αναφερόμενος στις “απίστευτες αντισημιτικές δηλώσεις” στις συγκεντρώσεις.

Ο Issacharoff εξήρε επίσης τη σαφή στάση της πολιτικής ηγεσίας στη Γερμανία. Από την έναρξη των πυραυλικών επιθέσεων από τη Χαμάς «έχουμε λάβει εξαιρετικά έκτακτα μηνύματα υποστήριξης από πολιτικούς στη Γερμανία»

ΠΗΓΗ: Spiegel – Israelischer Botschafter besorgt über antisemitische Proteste in Deutschland

Έκκληση Πάπα για παύση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας

Έκκληση εκανε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την κυριακάτική προσευχή να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στους Αγίους Τόπους «Κάνω έκκληση για ηρεμία, και σε όσους φέρουν την ευθύνη να θέσουν τέρμα στις κλαγγές των όπλων και να περπατήσουν στους δρόμους της ειρήνης, με τη βοήθεια, επίσης, της διεθνούς ενότητας “.

ΠΗΓΗ: Nova.news – Il Papa al Regina Coeli: “In nome di Dio cessi il frastuono delle armi in Terra santa”

Ο Ερντογάν βυσσοδομεί κατά του Ισραήλ: Μίλησε με Ρουχανί, ζήτησε ένα «γερό μάθημα»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: