Σε δείπνο ιφτάρ παρακάθισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

O Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο δείπνο ιφτάρ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες στην Άγκυρα. Photo via tccb.gov.tr




Σε δείπνο ιφτάρ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν παρακάθισε χθες το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Άγκυρα, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση ο ίδιος και οι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Τούρκο Πρόεδρο και προς όλους τους μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι.

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπισή της και τη στήριξη των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.

Ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας με αφορμή την εορτή του Πάσχα.

Το δείπνο ιφτάρ προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Ερντογάν κλάφτηκε στην Μέρκελ ότι η “Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες”: Εκείνη του είπε να φύγει από τη Λιβύη…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: