Scripta Manent: Ο Καλογρίτσας στη Βουλή με SMS του Νίκου Παππά * «Απειλεί» ότι θα θυμηθεί κι άλλα

Ο μάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας στη δεύτερη ημέρας κατάθεσής του στη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Σε κρίσιμο σημείο έχει εισέλθει η υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής για το αποκαλούμενο ΣΥΡΙΖΑ Channel με διερευνώμενο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, συνεχίζοντας την κατάθεσή του για δεύτερη ημέρα όχι μόνο επιβεβαίωσε πλήρως τις ως τώρα καταγγελίες του αλλά και προχώρησε σε δύο ακόμη πεδία.

Πρώτον έθεσε στη διάθεση της επιτροπής τηλεφωνικά SMS που υποστηρίζει ότι ανταλλάξει με τον πρώην υπουργό ζητώντας του οδηγίες για τις επικείμενες (τότε) συναντήσεις του με τους χρηματοδότες.

Δεύτερον αφού αποκάλυψε ότι έχει βοηθήσει πολλές φορές στο παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας ακόμη και τον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, σημείωσε ότι «ομάδα του Νίκου Παππά» εργαζόταν στα γραφεία της εταιρείας του στη Νέα Σμύρνη, προετοιμάζοντας τα μιντιακά εγχειρήματα (τηλεόραση, εφημερίδα κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε στην προανακριτική επιτροπή, μεταξύ άλλων:

«H ομάδα Παππά εργαζόταν στα δικά μου γραφεία στη Νέα Σμύρνη. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε αλλά και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο»

Ο γνωστός επιχειρηματίας – εργολάβος επανέλαβε ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. «Με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες (CCC)» φέρεται να είπε ο μάρτυρας για να παραθέσει γραπτή συνομιλία (μέσω SMS) που είχε την επίμαχη περίοδο με τον πρώην υπουργό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά με το οποίο του ζητούσε οδηγίες.

Σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα εκείνη η συνομιλία έχει ως εξής:

  • Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον ΤΙΠΟΤΑ) πρέπει να ξέρω κάτι
  • Ν. Παππάς: Να μιλήσουμε
  • Χρ. Καλογρίτσας: το SMS το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωσή του: … από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00… να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!
  • {ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!}
  • Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!! Ξανά λέω: ΑΝ, δεν τα πούμε.. Τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι
  • Ν. Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις.
  • Ν. Παππάς: Κατά τις 6
  • Χρ. Καλογρίτσας: Περιμένω!
  • Χρ. Καλογρίτσας: Να περάσω από σένα;
  • Χρ Καλογρίτσας: Κατά τις 6, σύντροφε πού; Σε εσένα ή εδώ;
  • Ν. Παππάς: περίμενε λίγο
  • Χρ. Καλογρίτσας: ότι πεις και όταν πεις ! Αρκεί να φύγω από σένα στις 7!

Παρών στη συνάντηση και ένας βουλευτής

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι ήταν παρών και ένας βουλευτής. Ο μάρτυρας δεν αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή είπε όμως ότι δεν ανήκει στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα γραφεία της Νέας Σμύρνης

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι κι αλλά Μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το καναλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

Μήνυση προαναγγέλλει ο Νίκος Παππάς

Στο μεταξύ μήνυση κατά του Σταύρου Κελέτση, προέδρου του Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Παππάς, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για ακρόαση της κατάθεσης Καλογρίτσα, καθώς έχει καταγγείλει «μαγείρεμα» των πρακτικών και είχε ζητήσει να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Απορρίθηκε το αίτημα

Το αίτημα του Νίκου Παππά να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της εξέτασης του Χρήστου Καλογρίτσα απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι αφορά σε εσωτερικό ζήτημα λειτουργίας της Επιτροπής και δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σπύρος Κελέτσης είπε ότι δεν υπάρχει καμία αλλοίωση των πρακτικών.

Πολάκης: Εκοιλοπόναγε το βουνό και γέννησε ποντικό

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε να αμφισβητήσει εκ νέου την αξιοπιστία του Χρήστου Καλογρίτσα και κατά συνέπεια των καταγγελιών του για τον Νίκο Παππά, για τον οποίο κατέθεσε σήμερα και SMS.«Εκοιλοπόναγε το βουνό και γέννησε ποντικό», σχολίασε καυστικά απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και επεξηγώντας πρόσθεσε: «θα πει ότι ο άνθρωπος δεν έχει πει ένα αποδεικτικό στοιχείο. Οτιδήποτε. Πετάει μπηχτές. Κάνει παύσεις. Μπερδεύεται. Δεν θυμάται. Τα sms τι λένε . Θα σου απαντήσω… θα σε δω… θα δούμε. Εκείνη την περίοδο ο Νίκος Παππάς μιλούσε με όλους (σ.σ. ενδιαφερόμενους καναλάρχες)». Ο κ. Πολάκης επέμεινε στη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί μίας στημένης Προανακριτικής εξαιτίας της επιθυμίας του κ. Καλογρίτσα να μην επιστρέψει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ στους Χούρι της CCC. «Όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες», ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Μήνυση από τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της γγ του υπ. Προστασίας Πολίτη για απευθείας αναθέσεις κατά την πανδημία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: