Σαράντα χρόνια η Ελλάδα στην ΕΕ: Με Σασόλι και Μισέλ εκδήλωση στο Ζάππειο την Πέμπτη

File Photo: H ιστορική στιγμή κατά την οποία ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υπογράφει στο Ζάππειο την περίφημη απόφαση για τη σχέση της Ελλάδας με την ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ. @KostasVlasis




Εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 19:00.

Την εκδήλωση διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

  • Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ομιλίες θα απευθύνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Στο χώρο του Ζαππείου θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

  • Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, ενώ live streaming θα γίνει και από τις σελίδες στο facebook του υπουργείου Εξωτερικών, της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις για τη Διάσκεψη ακολουθώντας τον λογαριασμό «Η Ελλάδα για το Μέλλον της ΕΕ» στο facebook, το twitter και το instagram με τα hashtags #FuturEUgr #CoFoE #40ΕλλάδαΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Προλειαίνεται ολοταχώς το σκηνικό για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: