Πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για το θέατρο «Εμπρός»

Νεαροί συγκεντρωμένοι έξω από το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στου Ψυρρή. Μετά την εκκένωση του κτηρίου από την ΕΛΑΣ και τη σφράγισή του το βράδυ του Σαββάτου (23 Μαΐου) πολίτες ανακατέλαβαν το θέατρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας, μέσω ΚΥΠΕ




Επίσημη πρόταση στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην οποία και ανήκει το κτίριο του «Εμπρός», για την παραχώρηση του στον Δήμο της Αθήνας, διατύπωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, ο Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε να ακολουθηθεί μοντέλο Λυκαβηττού και ο χώρος που φιλοξενεί το «Εμπρός» να περάσει στον Δήμο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, υπαγορεύεται από την ανάγκη να στηριχθεί η καλλιτεχνική έκφραση και οι καλλιτέχνες της πόλης και είναι απολύτως συμβατή με το τριετές σχέδιο για τον πολιτισμό που έχει ήδη εξαγγελθεί.

Με την υποσημείωση ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν είχε ούτε αρμοδιότητα, ούτε ανάμειξη στα όσα εξελίχθηκαν στον χώρο του «Εμπρός», το θέμα θα τεθεί από τον δήμαρχο στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο κ. Μπακογιάννης θα ενημερώσει επισήμως για την σχετική πρόταση προς την ΕΤΑΔ.

Η ΠΟΘΑ για το θέατρο “ΕΜΠΡΟΣ”

Την επαναλειτουργία του θεάτρου «ΕΜΠΡΟΣ» υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), εκφράζοντας την έντονη αντίθεση της στη νέα αστυνομική επιχείρηση σήμερα, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ αναφέρεται στην «απαράδεκτη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα το πρωί (24/5), που προσπάθησε να σφραγίσει ξανά το Θέατρο ”ΕΜΠΡΟΣ” αυτή τη φορά με σιδερένια κάγκελα, επαναλαμβάνοντας την παρανομία της Πέμπτης, 20 Μαΐου», όταν το κτίριο εκκενώθηκε και σφραγίστηκε με τσιμεντόλιθους από συνεργείο.

«Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο σημείο. Οι εργασίες δεν σταμάτησαν ούτε όταν κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού διαπίστωσε την παράνομη παρέμβαση στο διατηρητέο κτίριο» επισημαίνει η ΠΟΘΑ και συμπληρώνει:

«Οι εργασίες σταμάτησαν μόνο όταν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αθηναίων “Ανοιχτή Πόλη” και “Ανταρσία στις γειτονιές” απείλησαν με μηνύσεις. Κατόπιν ο εργολάβος με το συνεργείο ηλεκτροσυγκολλητών συγκέντρωσαν τα υλικά τους και αποχώρησαν».

Για τη νέα, σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ, το θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» από ένα άδειο κτίριο μετατράπηκε εδώ και μια δεκαετία σε πολυδύναμο χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής έκφρασης, τονίζει στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις αρχαιότητες του μετρό στον σταθμό Βενιζέλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: