Προς κατάργηση το SMS για αγορές: Τι έπεται για φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, παραλίες, γυμναστήρια

File photo Πολίτες περπατούν στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο θα υποβάλει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside, ανέφερε σήμερα ο  υφυπουργός Ανάπτυξης διευκρινίζοντας πάντως ότι διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή «δεν είναι στο τραπέζι».

Μιλώντας στο Mega, και αναφερόμενος στο πότε θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι «προχωράμε βήμα – βήμα για τις οργανωμένες παραλίες. Θα ανοίξουν. Θα περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις, δεν μπορώ να σας πω ημερομηνία αυτή τη στιγμή. Να δούμε πώς θα κινηθεί η κατάσταση με την εστίαση, πλησιάζει και το άνοιγμα του τουρισμού, ας περιμένουμε λοιπόν».

«Τα καταστήματα που έχουν άδεια για να λειτουργήσουν ως εστίαση και καφέ έχουν συγκεκριμένο χώρο. Για την παραλία χρειάζεται ειδική άδεια για να λειτουργήσει πάλι με ξαπλώστρες. Δεν επιτρέπεται να αναπτυχθούν καρέκλες πέραν του χώρου που δίνει την άδεια ο δήμος. Από τη στιγμή που είναι κλειστές οι οργανωμένες παραλίες, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης

«Η εστίαση άνοιξε καλά, τα μέτρα τηρήθηκαν, ήταν όλοι πολύ προσεχτικοί. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, καθώς προχωράμε θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι, αλλά προς το παρόν τα πράγματα είναι καλά», είπε ακόμη ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με το πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης.

Ο ίδιος παρέπεμψε στις αποφάσεις των ειδικών τόσο για το πότε θα αλλάξει το ωράριο στην εστίασης, αλλά και για το πότε θα επιτραπεί η μουσική.

Τέλος, αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν οι αθλητικές δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και το πότε αναμένεται το άνοιγμα των γυμναστηρίων, ο κ. Παπαθανάσης παρέπεμψε και πάλι στις αποφάσεις των ειδικών, τονίζοντας ότι προχωράμε βδομάδα με τη βδομάδα.

Τέλος το SMS για το click inside

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, και αναφερόμενος στα καταστήματα του λιανεμπορίου, είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός». Για την εστίαση είπε ότι «μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης» και μέχρι τότε ισχύει το sms για μετακίνηση στα εν λόγ καταστήματα.

Παιδικοί σταθμοί, φροντιστήρια

Επιπλέον, πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφεραν ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για τον χρόνο επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Άστατος καιρός, υποχωρεί για λίγο η αφρικανική σκόνη: Τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: