Πόσο άθλιοι πια; Στη Λευκωσία “πωλούν” τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συμμορία των κατεχομένων

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η αποκάλυψη ότι ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ όπως και άλλοι νυν και πρώην αξιωματούχοι του ψευδοκράτους έχουν στην κατοχή τους διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, δείχνει πάνω απ’ όλα την ανικανότητα της εκάστοτε κυπριακής κυβέρνησης να προστατεύσει το ίδιο το κυπριακό κράτος.

Αποδεικνύει και κάτι άλλο που θίξαμε πολλές φορές αλλά οι κυβερνώντες την Κύπρο απέρριψαν ως πρόταση «εθνικιστικών κύκλων» του νησιού, που δήθεν δεν επιθυμούν να ζήσουν με τους Τουρκοκύπριους:

  • Ότι όσο η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση «εμπολέμου» με την κατοχική Τουρκία, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πίεσης η αφαίρεση των διαβατηρίων και των ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους τουρκικής καταγωγής κατοίκους του νησιού.

Ως γνωστό, οι Τουρκοκύπριοι το έχουν δίπορτο. Από τη μία χρησιμοποιούν την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη έχουν και τα οφέλη της κατοχής. Για πόσο θα κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας;

Η κατάσταση είναι όπως την περιγράφουμε και το υπογραμμίζουμε εμείς, που δεν είμαστε εθνικιστές, και το αποδείξαμε όταν παλαίψαμε τους ναζί της Χρυσής Αυγής, όταν πολλοί άλλοι -και από το χώρο της Αριστεράς, δυστυχώς- εθελοτυφλούσαν και προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά και κομματικά τους άθλιους χρυσαυγίτες.

Επίσης, έχουμε αποδείξει ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους πραγματικούς Τουρκοκύπριους, που δυστυχώς δεν αντιστάθηκαν στην κατοχή πέραν ολίγων εξαιρέσεων. Όμως μας θυμώνει το γεγονός ότι εκμεταλλεύονται και την Κυπριακή Δημοκρατία και την κατοχική Τουρκία, έχοντας κέρδη και από τις δύο.

Ο κατοχικός ηγέτης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση του. Πολεμά το κυπριακό κράτος και στοχεύει να το καταλύσει, αλλά διαθέτει και το κυπριακό διαβατήριο. Και η αρμόδια κυβέρνηση σιωπά και δεν ντρέπεται. Αλλά ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός… Ποιος έχασε τη ντροπή.

Η Πενταμερής της Γενεύης, που απέδειξε όσα υποστηρίξαμε, ότι δηλαδή ήταν μία παγίδα εναντίον της Κύπρου, εξυπηρέτησε ΜΟΝΟ την κατοχική δύναμη, η οποία έθεσε στο τραπέζι την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών. Η Λευκωσία -και η Αθήνα που παρασύρεται χωρίς να αντιδρά, πανηγύρισαν ότι έβαλαν τους Τούρκους στη γωνία. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η Κύπρος και η Ελλάδα έχασαν και θα το δούμε στην επόμενη Πενταμερή. Οι Τούρκοι οργάνωσαν την επίθεση τους, αλλά και την άμυνα τους. Ενώ οι δικοί μας ακόμα βρίσκονται σε καθεστώς …πανηγυρισμών.

  • Στην πραγματικότητα η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε δεινή θέση. Το παιγνίδι θα χαθεί. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που δημιουργεί σύνορα στο νησί, και η οποία δημιουργήθηκε για να εξυπηρετηθεί η κατοχική Τουρκία, είναι μία επικίνδυνη διευθέτηση όπως η διχοτόμηση.

Έχουμε πρόβλημα. Οι αποφάσεις των Ελληνοκυπρίων πολιτικών ήταν και είναι καταστρεπτικές. Η δε πλειοψηφία των Ελλαδιτών συναδέλφων τους, είναι χειρότεροι. Το ενδιαφέρον τους είναι ψεύτικο, και χρησιμοποιούν το Κυπριακό γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα αγαπούν το νησί.

Η αποκάλυψη για τα κυπριακά διαβατήρια των «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους φανερώνει και κάτι άλλο: ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί στην Κύπρο εξυπηρέτησαν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Δεξιοί, αριστεροί και λοιποί πολιτικοί βράζουν στο ίδιο καζάνια.

Το πιο ανησυχητικό είναι η δουλοπρέπεια συγκεκριμένων πολιτικών του νησιού απέναντι στην κατοχική Τουρκία. Αυτή τη δουλοπρέπεια την ονομάζουν ρεαλισμό οι άθλιοι. Και κοροϊδεύουν τους πολίτες μπροστά στα μάτια τους.

Οι δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, δείχνουν μία άνευ προηγουμένου απέχθεια στον δεξιό Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) και στο «κομμουνιστικό» ΑΚΕΛ. Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις θα ομιλούμε για μία μεγάλη ανατροπή που σε μία σοβαρή χώρα θα επηρέαζε και θα σάρωνε το πολιτικό και κομματικό προσωπικό.

Μακάρι τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων να επιβεβαιωθούν στις κάλπες… Μήπως σωθεί και η Κύπρος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ευρισκόμενος στο νησί για την έρευνα που αφορά τη διαφθορά, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με αρκετούς ψηφοφόρους. Είναι διάχυτη η άποψη ότι λόγω της διαφθοράς οι πολιτικοί ηγέτες εκβιάζονται από ξένα συμφέροντα. Οι Βρετανοί τους γνωρίζουν όπως την κάλπικη δεκάρα. Και τους κρατούν γερά λόγω ακριβώς της διαφθοράς. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαπραγματεύεται τις τύχες του κυπριακού λαού.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μια προσωπική μαρτυρία: Όταν ο Φιντέλ συνόδευε τον Βάσο Λυσσαρίδη μέχρι την πόρτα του αεροπλάνου…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: