Πώς θα γιορτάσουμε τη Λαμπρή: Με τον κωδικό 6 οι μετακινήσεις, μέχρι 12 άτομα στο γιορτινό τραπέζι

File Photo: Ψήσιμο παραδοσιακού οβελία σε ψητοπωλείο στην πόλη του Ναυπλίου . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, μέσω ΚΥΠΕ




Διαφορετικά γιορτάζουμε και εφέτος το Πάσχα εξ αιτίας των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού.

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει περιορισμός στη διαδημοτική μετακίνηση μιας και από τη Μεγάλη Πέμπτη έγινε η άρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Για παράδειγμα κάποιος που μένει στον Πειραιά μπορεί να πάει σε οικογενειακό ή φιλικό σπίτι που βρίσκεται στην Κηφισιά. Παράλληλα εάν κάποιος μένει στο Χαλάνδρι δεν μπορεί να μεταβεί στο Λουτράκι μιας και ακόμη βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πάσχα με συννεφιά, υψηλές θερμοκρασίες, ίσως έως 39 βαθμούς στην Κρήτη, αλλά και… πολλή σκόνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: