Πυρετώδεις οι έρευνες της Αστυνομίας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια στη χώρα μας»

File Photo Αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή όπου μια 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε δολοφονημένη, μέσα στη μεζονέτα που διέμενε στα Γλυκά Νερά, ενώ δίπλα βρισκόταν δεμένος σε μια καρέκλα ο σύζυγός της, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Επί μέρες φαίνεται πως σχεδίαζαν οι δράστες τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά.

Για «σπάνια βαρβαρότητα» και «ιδιαίτερη αγριότητα» για τα ελληνικά δεδομένα κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωσή του, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του εκ μέρους της Αστυνομίας στην οικογένεια της κοπέλας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι οι ληστές γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και έτσι τις… τύφλωσαν εύκολα, χωρίς να καταγραφεί τίποτα. Παράλληλα, γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχαν μετρητά και κοσμήματα και έτσι επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην οικία του, προκειμένου να ομολογήσουν πού κρύβεται ο… θησαυρός. Τέλος γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχε σκύλος, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν φύλακας και έτσι τον έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.

Οι κακοποιοί έδειξαν ότι γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι. Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ (που βρισκόταν στο σπίτι και άρπαξαν οι δράστες) φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

Οι δύο ειδικές ομάδες

Στην Ασφάλεια έχουν συσταθεί δύο ειδικές ομάδες που ερευνούν την υπόθεση

. Από τη μια η ομάδα του Ανθρωποκτονιών με τους profilers και τους αναλυτές και από την άλλη η ομάδα του Διαρρηκτών που »ξεσκονίζουν» ληστείες του παρελθόντος για να βρουν ομοιότητες και να βάλουν στο κάδρο των ερευνών ύποπτα πρόσωπα. Όλα δείχνουν ότι πίσω από το φονικό κρύβονται σεσημασμένοι δράστες, ληστές που χτυπούν στην περιοχή, κυρίως με θύματα ηλικιωμένους οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρο την οικογένεια του πιλότου πιστεύοντας ότι θα κάνουν τη μεγάλη μπάζα.

Οι αστυνομικοί, με οδηγό την κατάθεση του 32χρονου και τις επόμενες φυσικά καταθέσεις που θα κληθεί να δώσει μόλις ξεπεράσει το σοκ, θα εκμεταλλευτούν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα ανακαλέσει στη μνήμη του ο πιλότος, για να εξιχνιάσουν το ειδεχθές έγκλημα και να περάσουν χειροπέδες στα πρόσωπα που «πήραν» με τόσο φρικτό τρόπο τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν. Παράλληλα με σύμμαχο την τεχνολογία θα προσπαθήσουν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία από κάμερες της περιοχής, ενώ και από το πεδίο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα σχηματίσουν τον χάρτη με τα ύποπτα στίγματα τηλεφώνων που εξέπεμπαν τόσο την ημέρα του φόνου όσο και τις προηγούμενες.

Η ανακοίνωση της επικήρυξης των δραστών του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίνεται για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και σε ό,τι αφορά στο έγκλημα. Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν σε βάθος όλες τις πτυχές του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να φθάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας».

Με πληροφορίες από zougla.gr, kathimerini.gr, protothema.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Με 300.000 ευρώ επικήρυξε η ΕΛ.ΑΣ τους δολοφόνους της 20χρονης στα Γλυκά Νερά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: