“Παρακολουθεί στενά”, η Ουάσινγκτον, την κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken μιλά με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. EPA, PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και αναμένουν ότι το Αζερμπαϊτζάν θα αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις του από την περιοχή, δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζαλίνα Πόρτερ.

Νωρίτερα σήμερα η Αρμενία κατήγγειλε ότι το Μπακού δεν τήρησε την υπόσχεσή του να αποσύρει πλήρως τις στρατιωτικές μονάδες που είχαν περάσει τα σύνορα. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν ζήτησε τη στρατιωτική βοήθεια της Ρωσίας, εξηγώντας ότι η δέσμευση του Αζερμπαϊτζάν τηρήθηκε εν μέρει, αφού οι Αζέροι όντως έφυγαν από ορισμένα εδάφη.

Η Ρωσία έστειλε μια ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή πέρσι το φθινόπωρο για να επιτηρεί την κατάπαυση του πυρός μετά τη σύγκρουση της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Μόσχα έχει ισχυρούς δεσμούς με το Γερεβάν, έχει συνάψει μια συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την αρμενική κυβέρνηση και διατηρεί μια στρατιωτική βάση στην Αρμενία, ωστόσο ταυτόχρονα έχει και φιλικές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Ο Πασινιάν ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία μετά το συνοριακό επεισόδιο με το Αζερμπαϊτζάν


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: