Πανικοβάλλουν τον Ερντογάν οι αποκαλύψεις του ηγέτη της τουρκικής μαφίας: Άγγιξε και τα τσιράκια του…

File photo: Ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πέρκερ συντάραξε το τουρκικό πολιτικό σύστημα. Φωτογραφία Via Twitter, @sedat_peker, Halk TV




Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Le Figaro, στην Κωνσταντινούπολη Delphine Minoui επισημαίνει την έκπληξη ορισμένων από το γεγονός, ότι παρά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, αλλά και του ίδιου του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, δεν φαίνεται να βιάζονται να συλλάβουν τον αρχιμαφιόζο Sedat Peker.

Και μάλιστα τη στιγμή που, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Freedom House, οι τουρκικές αρχές είναι σε θέση να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν ύποπτους τρομοκράτες από το Κοσσυφοπέδιο έως την Κένυα.

Όπως σημειώνει, από την οπτική της εξουσίας, αυτά τα βίντεο, χωρίς άμεσες αποδείξεις, έχουν τουλάχιστον το πλεονέκτημα να αποσπούν την προσοχή από την πτώση της δημοτικότητας του τούρκου προέδρου και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Επιπλέον, ο μαφιόζος προσέχει να μην στοχεύσει άμεσα τον Erdogan, τον οποίο συνεχίζει να αποκαλεί «Αδελφό Tayyip», και αρκείται στο να κατηγορεί τον περίγυρό του, ότι τον κρατά στο σκοτάδι, αρκετό για να επιτρέψει στον Τούρκο πρόεδρο να επωφεληθεί από την κατάσταση, για να βγει τελικά με το κεφάλι ψηλά, θυσιάζοντας μερικούς από το περιβάλλον του.

«Μείωση της ταχύτητας του Διαδικτύου, απαγόρευση και γρήγορος αποκλεισμός των εκπομπών, είναι η συνήθης πρακτική για την παραμικρή εξέγερση, την παραμικρή εκστρατεία στα δίκτυα. Όχι όμως και στην περίπτωση των βίντεο που δημοσιεύει ο Peker, παρόλο που έχουν ανακοινωθεί ημέρες νωρίτερα” (…)

“Κατά κάποιον τρόπο, μπορούμε να πούμε, ότι όσο περισσότερο ο Peker ξετυλίγει, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τον Erdogan να καθαρίσει το περιβάλλον του», εκτιμά ο δημοσιογράφος Murat Yetkin.

ΠΗΓΗ: Le Figaro  Delphine Minoui – Les révélations d’un chef mafieux turc sur des proches d’Erdogan

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι ο “Δούρειος Ίππος” της Ρωσίας: Ποιο μέλλον και για ποια ρίσκα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: