Όταν η Τουρκία πολεμά το Ισραήλ, η Αθήνα και η Λευκωσία δεν έχουν επιλογές: Ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος…

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε στρατιώτες και αστυνομικούς στην πόλη Lod, κοντά στο Τελ Αβίβ. EPA, YUVAL CHEN, POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Για τους Ισραηλινούς και το παγκόσμιο Εβραϊκό Λόμπι, ο ρόλος της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος και ουδείς πρέπει να έχει αμφιβολία. Είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τις σφοδρές συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ, είναι ο ισλαμιστής πρόεδρος της κατοχικής δύναμης Ταγίπ Ερντογάν και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Δεν δικαιολογείται διαφορετικά η σφοδρή αντίδρασή του. Είναι γεγονός ότι αποτελεί «θεϊκό» δώρο για τον Ερντογάν η αναταραχή στο Ισραήλ, που του δίνει το δικαίωμα να στρέφει την προσοχή του τουρκικού λαού μακριά από τα προβλήματά του. Όμως, για τους Εβραίους όλου του κόσμου, ο Τούρκος πρόεδρος είναι αυτός που προκάλεσε αυτή την αναταραχή, η οποία θα μπορούσε να εμπλέξει και άλλες αντι-ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή, όπως το Ιράν και οι «κλώνοι» του στο Λίβανο και τη Συρία.

  • Διάβασα τα σχόλια μερικών αναλυτών, που εικάζουν ότι το Ισραήλ θα αδράξει και αυτό την ευκαιρία να «ξεκαθαρίσει την κατάσταση». Και η φράση από μόνη της σημαίνει ένα γενικευμένο ίσως πόλεμο ολίγων ημερών.
  • Η αλήθεια είναι ότι μπροστά στην πολεμική μηχανή των Ισραηλινών δεν μπορούν να αντέξουν πολλοί στρατοί σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα, οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν καμία τύχη και είναι κακό και άδικο να πληρώσουν πάλι τα ανάρμοστα παιγνίδια των Τούρκων (αυτή τη φορά).

Αλλά -και αυτό είναι το βασικό ερώτημα: Εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση θα προστρέξουν σε βοήθεια των Παλαιστινίων οι Τούρκοι, που τους ξεσήκωσαν, οι Ιρανοί και οι Εμίρηδες του Κατάρ; Αμφιβάλλω. Για πολλά χρόνια τώρα, όλοι αυτοί χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται τους άμοιρους Παλαιστίνιους, οι οποίοι είναι οι δυστυχισμένοι και κατατρεγμένοι, αλλά και ταυτόχρονα προδομένοι από τους υπόλοιπους Άραβες.

Εάν όντως αποδειχθεί ότι οι Τούρκοι δημιούργησαν την τελευταία αναταραχή για εσωτερικούς και εξωτερικούς λόγους, πρόκειται για εγκληματίες. Διότι προσφέρουν φρούδες ελπίδες στους Παλαιστίνιους, οι οποίοι σκοτώνονται σε αυτές τις συγκρούσεις, που δεν γίνονται στο όνομα καμίας Ελευθερίας και καμίας Δημοκρατίας.

Από καιρό τώρα οι τουρκικές μυστικές παίζουν βρώμικο παιγνίδι εναντίον του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ. Και είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί τους επέτρεψαν να δρουν ανενόχλητοι.

Μετά τις συλλήψεις το 2018 και την απέλαση της αρχιπρακτόρισας, που στο τέλος αφέθηκε ελεύθερη με την υπόσχεση ότι ο Ερντογάν θα αποφυλακίσει τον πάστορα Άντριου Μπράνσον -το έκανε πολύ αργότερα-, οι ισραηλινές υπηρεσίες δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή στην τουρκική δραστηριότητα. Και τώρα το πληρώνουν.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου άκουσε τότε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε την απέλαση των Τούρκων που είχε συλλάβει το Ισραήλ. Του έκανε τη χάρη αλλά ο Ερντογάν κορόϊδεψε και τους δύο…

  • Οι αντιδράσεις των Εβραίων σε όλο τον κόσμο εναντίον της Τουρκίας ξεπέρασαν κάθε ελληνική …φαντασία. Όλοι, μα όλοι, έχουν να πουν ένα κακό λόγο για την κατοχική δύναμη, που «κτύπησε» το Ισραήλ εκ των έσω. Ο νεαρός γιος του Μπενιαμίν Νετανιάχου ηγήθηκε του «χορού» εναντίον της Τουρκίας και ακολούθησαν οι πάντες. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)
  • Παρακολουθώντας τις σφοδρές διαμαρτυρίες του Εβραϊκού Λόμπι, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δημιουργείται μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Χωρίς  αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η υποστήριξη στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού, και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Τουρκίας, η οποία -το επαναλαμβάνουμε- ότι ΜΟΝΟ τους εκμεταλλεύεται στο πλαίσιο της τουρκικής αντι-ισραηλινής υστερίας. Ούτε μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές συμμετείχαμε σε διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης. Όμως, οι Παλαιστίνιοι δεν ήρθαν ποτέ να μας συμπαρασταθούν στις δικές μας κινητοποιήσεις εναντίον της Τουρκίας. Ποτέ. Παρ’ όλα αυτά εμείς συνεχίζαμε να τους υποστηρίζουμε.

Εν πάση περιπτώσει κάποτε πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι άλλο η Χαμάς και άλλο οι Παλαιστίνιοι. Η Χαμάς παίζει το παιγνίδι της Τουρκίας και του Ιράν που στοχεύουν στην εξαφάνιση του Ισραήλ για να ηγεμονεύσουν -έτσι νομίζουν- του αραβικού κόσμου.

Η σφοδρή αντιπαράθεση της Άγκυρας και της Ιερουσαλήμ, πρέπει να αναλυθεί ορθά στην Αθήνα και στη Λευκωσία. Στρατιωτικά το Ισραήλ είναι ίσως η ισχυρότερη δύναμη στην περιοχή. Ούτε δέκα εκατομμύρια άνθρωποι -είναι δεν είναι- και τα έχουν βάλει με το σύνολο του αραβικού κόσμου.

Εσχάτως, αρκετές από αυτές τις χώρες αναζήτησαν μία συνεννόηση με το Εβραϊκό Κράτος, κάτι που δυνάμωνε ακόμα περισσότερο το Ισραήλ. Η Τουρκία, το Ιράν και το Κατάρ θορυβήθηκαν και ανέλαβαν να καταστρέψουν την πορεία ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Και χρησιμοποίησαν πάλι τους άμοιρους Παλαιστίνιους. Τα γεγονότα βοούν και οι Ισραηλινοί φαίνεται ότι έχουν όλες τις αποδείξεις…

Τα γεγονότα δεν χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις. Η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να προφυλάξουν τις συμμαχίες τους στην περιοχή και να σταματήσουν τα μασκαραλίκια με τις Πενταμερείς, που στην ουσία προσφέρουν την Κύπρο στο πιάτο της Τουρκίας. Τελεία και παύλα… Ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος… Ας σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Είναι οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ η «σανίδα σωτηρίας» του Ερντογάν; Έχει σχέση με τα επεισόδια; Να μην το αποκλείσουμε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: