Οπου φύγει – φύγει οι Αθηναίοι: Με μια βαλίτσα από το πρωί στο λιμάνι, κίνηση στις εθνικές οδούς [photos]

Ταξειδιώτες περιμένουν για να επιβιβαστούν σε επιβατηγό πλοίο, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς από σήμερα αίρονται οι ί περιορισμοί μετακίνησης προς τα νησιά και τις υπερτοπικές μετακινήσεις, Παρασκευή 14 Μαϊου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Με αυξημένη κίνηση στα λιμάνια αλλά και τις εθνικές οδούς, οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι των άλλων μεγάλων πόλεων έχουν σπεύσει ήδη να κατακτήσουν την πρώτη ημέρα «ελευθερίας» μετά την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και της άρσης των λοιπών περιορισμών.

Το πρωί, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης,  ο οποίος επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos», ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Σημειωτέον ότι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» αναχώρησε σήμερα το πρωί για Πάρο – Νάξο – Ιο – Θήρα με 700 επιβάτες και 160 οχήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου όπως «είπε το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές».

Τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του υπογραμμίζοντας ότι αυτό “είναι κάτι πολύ σημαντικό”.

Πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες και οι συμπατριώτες μας μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ώστε να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές καλοκαίρι ενώ κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Συμπλήρωσε ότι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Ελπίζουμε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει καμία σχέση με το περυσινό τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE

Επιστροφή στην κανονικότητα μέρα 1η: Τα μέτρα που ξεχνάμε και όσα πρέπει να ξέρουμε


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: